Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarEdge start in Nederland met uitlevering van StorEdge omvormer
© SolarEdge

SolarEdge start in Nederland met uitlevering van StorEdge omvormer

SolarEdge is in Nederland per direct gestart met het uitleveren van zijn 3-fase-oplossing StorEdge. Deze omvormer kan worden gekoppeld aan een of meer 48-volt-batterijen voor de opslag van zonne-energie.

Deze omvormer brengt dc-gekoppelde opslag naar de 3-fase pv-woningmarkt en ondersteunt zo een toenemende mate van eigen verbruik. De StorEdge 3-fase-omvormer is verkrijgbaar met vermogens van 5 tot 10 kilowatt. Het monitoringplatform van het systeem biedt huiseigenaren een compleet overzicht van hun zonnestroomproductie, batterijstatus en eigen verbruik van de zonne-energie.

Batterijen
Door intelligent energiebeheer te combineren met energieopslag maakt de 3-fase-omvormer de regeling en de monitoring van zonnestroomproductie mogelijk. Het systeem integreert de batterijopslag en slimme energieapparaten van SolarEdge naadloos in 1 omvormer.

De DC-gekoppelde oplossing levert meer systeemenergie op omdat extra DC-AC-conversies – red. het omzetten van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC) – worden geëlimineerd.

De nieuwe oplossing is compatibel met goedgekeurde 48-volt-batterijen van LG en BYD met een opslagcapaciteit tussen de 3 en 14 kilowattuur. Ook AC-koppeling wordt ondersteund met StorEdge. In de toekomst wordt een firmware-update ondersteund voor extra flexibiliteit en compatibiliteit met externe omvormers en andere batterijfabrikanten.  

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Commercieel adviseur MKB

Zon & Zo zoekt een commercieel adviseur MKB
Fulltime • Nederland
Huawei zoekt:

Technical Mkt Manager

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!