Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarEdge start in Nederland met uitlevering van StorEdge omvormer
© SolarEdge

SolarEdge start in Nederland met uitlevering van StorEdge omvormer

SolarEdge is in Nederland per direct gestart met het uitleveren van zijn 3-fase-oplossing StorEdge. Deze omvormer kan worden gekoppeld aan een of meer 48-volt-batterijen voor de opslag van zonne-energie.

Deze omvormer brengt dc-gekoppelde opslag naar de 3-fase pv-woningmarkt en ondersteunt zo een toenemende mate van eigen verbruik. De StorEdge 3-fase-omvormer is verkrijgbaar met vermogens van 5 tot 10 kilowatt. Het monitoringplatform van het systeem biedt huiseigenaren een compleet overzicht van hun zonnestroomproductie, batterijstatus en eigen verbruik van de zonne-energie.

Batterijen
Door intelligent energiebeheer te combineren met energieopslag maakt de 3-fase-omvormer de regeling en de monitoring van zonnestroomproductie mogelijk. Het systeem integreert de batterijopslag en slimme energieapparaten van SolarEdge naadloos in 1 omvormer.

De DC-gekoppelde oplossing levert meer systeemenergie op omdat extra DC-AC-conversies – red. het omzetten van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC) – worden geëlimineerd.

De nieuwe oplossing is compatibel met goedgekeurde 48-volt-batterijen van LG en BYD met een opslagcapaciteit tussen de 3 en 14 kilowattuur. Ook AC-koppeling wordt ondersteund met StorEdge. In de toekomst wordt een firmware-update ondersteund voor extra flexibiliteit en compatibiliteit met externe omvormers en andere batterijfabrikanten.  

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

S&O monteur

Fulltime (40 uur) - 5667KX
kWh People zoekt:

Projectmanager Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!