Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Langetermijnvisie Ecorus maakt het verschil: ‘Steeds op zoek naar de win-win voor alle partijen’
© Marco Machielse

Langetermijnvisie Ecorus maakt het verschil: ‘Steeds op zoek naar de win-win voor alle partijen’

Ecorus is al 10 jaar een pionier in de ontwikkeling van grootschalige pv-projecten in de Benelux. Het bedrijf is een van de majeure spelers in de markten voor bedrijfsdaken, woningcorporaties en zonneparken.

Daarbij ontzorgt het zijn klanten in het gehele traject van subsidieaanvraag, vergunning en financiering tot en met bouw, beheer en onderhoud. Daarnaast ontwikkelt het eigen projecten. Bij dat alles bouwt Ecorus voort op een langetermijnvisie. Dat uit zich onder andere in een hoge realisatiegraad en breedgedragen ontwerpen, zoals zonnepark Fledderbosch in Groningen.

De passie en fascinatie voor zonne-energie zat er bij oprichters Raphael Janssens en Philippe Vanhoef van Ecorus al van jongs af aan in. Als technologiestudenten aan de Universiteit van Leuven keken ze met enthousiasme naar de prestaties van hun collega’s van TU Delft tijdens de jaarlijkse World Solar Challenge in Australië. Toen hun vraag om een eigen universiteitsteam op te zetten werd afgewezen, sloot Rafael zich in 2003 aan bij het solar team van TU Delft en nam deel aan de race met zonneauto’s. Met diezelfde drive zetten ze in 2010 Ecorus op als een zonne-energieontwikkelaar die het verschil wil maken.

‘Het Vlaanderen van toen lijkt op het Nederland van nu’, aldus Philippe. ‘De solar branche was booming, mede dankzij subsidiëring. Iedereen dook er bovenop. In 2012, toen de Vlaamse overheid zich terugtrok, verlegden we onze blik naar Wallonië. 1 jaar later kregen we een telefoontje van Woningstichting Den Helder die haar tijd ver vooruit was en zonnepanelen op haar woningen wilde plaatsen. Ze zochten een goede partner. Een bedrijf zoals Ecorus, dat het volledige traject van financiering tot en met realisatie verzorgt, was er nog niet in Nederland. Het ging om een enorme investering en ze konden zich vanwege het slechte imago dat hun sector toen had geen fiasco permitteren. Dat project werd een succes. Sindsdien is het voor ons ook in Nederland hard gegaan.’

Lees hier het volledige artikel ‘Steeds op zoek naar de win-win voor alle partijen’ in de Marktgids Zonne-energie 2020 van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zonneplan zoekt een Accountmanager Binnendienst
Fulltime • Zwolle
Zonmaat zoekt:

Planner

Zonmaat zoekt een Planner
Fulltime • Heerhugowaard
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!