Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liander roept gemeenten en provincies op ruimte te maken voor kabels, transformatorhuisjes en schakelstations
© Liander

Liander roept gemeenten en provincies op ruimte te maken voor kabels, transformatorhuisjes en schakelstations

Netbeheerder Liander roept gemeenten en provincies op de ruimtelijke inpassing van kabels, transformatorhuisjes en schakelstations mee te nemen in de regionale energiestrategieën (RES’en).

In de bodem is het volgens Liander steeds meer een puzzel om plek te vinden voor gasleidingen, elektriciteitskabels, waterleidingen, telecomkabels, riolering en glasvezelkabel. Ook in de bebouwde omgeving wordt het vinden van locaties voor kabels, transformatorhuisjes en schakelstations volgens de netbeheerder steeds lastiger. Op tientallen locaties in het verzorgingsgebied zoekt Liander momenteel naar plekken om nieuwe infrastructuur aan te leggen.

Ruimte creëren
Door het veranderende energielandschap neemt de uitbreiding van energie-infrastructuur flink toe. Liander roept daarom op ruimte voor kabels en installaties mee te nemen in de ontwikkeling van de RES’en. In deze plannen, die gemeenten en provincies medio volgend jaar afronden, worden zoals bekend alle ontwikkelingen per regio in kaart gebracht. Liander benadrukt in de gesprekken de noodzaak om ruimte te creëren voor de infrastructuur, zowel in de fysieke omgeving als in bestemmingsplannen en omgevingsvisies.

Op verschillende plekken is Liander al bezig met de toekomstige inpassing van infrastructuur, onder meer door samen met gemeenten de toekomstige behoeften in kaart te brengen. Ook koopt de netbeheerder nu al grond op, met het oog op toekomstige uitbreidingen. Verder verkent Liander mogelijkheden om installaties slimmer te ontwerpen, waardoor minder ruimtebeslag nodig is. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien niveau 3

Zonnefabriek zoekt een Elektricien niveau 3
Fulltime • Amsterdam
NPG zoekt:

Call agent

NPG zoekt een call agent
Fulltime • Riemst (B)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!