Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Pv-opleidingen en certificering in Vlaanderen: ‘Kwantiteit is iets anders dan kwaliteit’

Pv-opleidingen en certificering in Vlaanderen: ‘Kwantiteit is iets anders dan kwaliteit’

‘Diverse weeffouten in ons opleidings- en certificeringssysteem en de regelgeving zitten ons streven naar kwaliteit wezenlijk in de weg.’ Aan het woord is Omer Coekaerts, eigenaar van Energie Academy.

In Vlaanderen heeft het onafhankelijke Renewable Energy Systems Certification (RESCert) zo’n 910 personen voor zonneboilers, 1.300 voor warmtepompen en 410 voor zonnepanelen (pv) gecertificeerd. Ter vergelijking: in QBIS – het Nederlandse register van gekwalificeerde vakmensen en bedrijven – staan momenteel 259 bedrijven genoteerd. De conclusie lijkt helder. Vlaanderen, dat ongeveer maar de helft van de inwoners van Nederland telt, loopt wezenlijk voor op Nederland als het gaat om kwaliteit in de installatie van pv.

‘Ik waag die stelling te betwijfelen’, stelt Coekaerts, eigenaar van Energie Academy, gespecialiseerd in het opleiden van installateurs van zonnepaneelsystemen in het kader van RESCert. 

Lees hier het volledige artikel ‘Kwantiteit is iets anders dan kwaliteit’ in de december 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Baywa r.e. zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (NL)

BayWa r.e. zoekt voor de Nederlandse markt een technisch commerciële binnendienst (m/v)
Fulltime • Nederland
E2-Energie zoekt:

Solar monteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!