Solar Magazine - Noord-Holland gaat gemeenten helpen om parkeerterreinen te overkappen met zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Noord-Holland gaat gemeenten helpen om parkeerterreinen te overkappen met zonnepanelen
© Provincie Noord-Holland

Noord-Holland gaat gemeenten helpen om parkeerterreinen te overkappen met zonnepanelen

De provincie Noord-Holland gaat gemeenten en bedrijven ondersteunen en activeren om hun eigen parkeerterreinen te laten overkappen met zonnepanelen. Gemeenten krijgen volgend jaar een analyse van de potentie.

De analys geeft gemeenten inzicht in welke parkeerterreinen het meest geschikt lijken voor het opwekken van zonne-energie. Sobolt heeft in samenwerking met de provincie Noord-Holland het pilotproject ‘Parkeer de Zon’ opgestart binnen de gemeente Hoorn. Daar zijn alle parkeerterreinen inclusief zonpotentie geanalyseerd.

Subsidie en vergunningen
Voor alle gemeenten in Noord-Holland wordt een analyse gemaakt. De gegevens die uit de analyse komen worden vervolgens weergegeven in een interactieve tool. In deze applicatie komt ook informatie over de stappen die men moet nemen om een parkeerplaats te laten overkappen met zonnepanelen. Hierbij kan men denken aan het aanvragen van subsidie en vergunningen, een inschatting van de investeringen en de terugverdientijd. Iedereen kan per gemeente en parkeerlocatie doorklikken om deze informatie te bekijken.

Edward Stigter, gedeputeerde Klimaat en Energie van de provincie Noord-Holland: 'Het is duidelijk dat er ook in Noord-Holland nog iets bij moet en dat we onze ruimte waar mogelijk dubbel moeten gebruiken. Parkeerterreinen zijn hiervoor zeer geschikt. De auto’s kunnen onder het zonsysteem worden geparkeerd, en worden beschermd tegen weersomstandigheden. Als je hier laadpalen bij plaatst kunnen elektrische auto’s ook nog worden geladen met de duurzaam opgewekte stroom van het dak. De weg hiernaartoe is nog redelijk nieuw en onbekend. Sobolt biedt de ultieme oplossing en maakt alles digitaal inzichtelijk.'

Het  project hangt samen met het programma Startup in Residence van de provincie. Binnen dit programma worden jonge bedrijven uitgenodigd om samen met de provincie Noord-Holland te werken aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. 

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Innovi Dak zoekt:

Magazijnmedewerker/inkoper

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433KG 37
kWh People zoekt:

Business Developer EnerTwin

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!