Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vakbeurs InterSolution 2020: ‘Nieuwe regering brengt onzekerheid, maar orderboeken zitten vol’
© Vlaams Parlement

Vakbeurs InterSolution 2020: ‘Nieuwe regering brengt onzekerheid, maar orderboeken zitten vol’

Wie terugblikt op het kalenderjaar 2019 kan voor de Vlaamse zonne-energiemarkt maar één conclusie trekken: het was een memorabel jaar met vrijwel alleen maar hoogtepunten.

Niet alleen werd in Lommel het grootste zonnepark van België opgeleverd met een omvang van 99,5 megawattpiek, maar door de Vlaamse regering werd ook een besluit genomen over het behoud van de voordelen van de terugdraaiende teller voor eigenaren van zonnepanelen. De stemming op de vakbeurs InterSolution die op woensdag 15 en donderdag 16 januari 2020 in Flanders Expo in Gent haar 9e editie beleeft, zal dan ook opperbest zijn. De redactie van Solar Magazine blikt vooruit met Bram Claeys, directeur van sectororganisatie ODE/PV-Vlaanderen.

‘De besluitvorming omtrent de terugdraaiende teller – en zijn opvolger de digitale meter – heeft dit jaar voor veel commotie gezorgd, maar de orderboeken van installateurs zitten goed vol’, opent Claeys het gesprek. ‘En daar kunnen 2 redenen voor zijn’, vult pv-beleidsmedewerker Jozefien Vanbecelaere aan. ‘Ofwel consumenten maken zich geen zorgen en blijven gewoon zonnepanelen kopen, ofwel consumenten nemen het zekere voor het onzekere en willen nog snel zonnepanelen kopen voor de deadline van 31 december 2020.’

Lees hier het volledige artikel ‘Nieuwe regering brengt onzekerheid, maar orderboeken zitten vol’ in de december 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Praktijkopleider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV 13D
KiesZon BV zoekt:

Functioneel Applicatiebeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!