Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vakbeurs InterSolution 2020: ‘Nieuwe regering brengt onzekerheid, maar orderboeken zitten vol’
© Vlaams Parlement

Vakbeurs InterSolution 2020: ‘Nieuwe regering brengt onzekerheid, maar orderboeken zitten vol’

Wie terugblikt op het kalenderjaar 2019 kan voor de Vlaamse zonne-energiemarkt maar één conclusie trekken: het was een memorabel jaar met vrijwel alleen maar hoogtepunten.

Niet alleen werd in Lommel het grootste zonnepark van België opgeleverd met een omvang van 99,5 megawattpiek, maar door de Vlaamse regering werd ook een besluit genomen over het behoud van de voordelen van de terugdraaiende teller voor eigenaren van zonnepanelen. De stemming op de vakbeurs InterSolution die op woensdag 15 en donderdag 16 januari 2020 in Flanders Expo in Gent haar 9e editie beleeft, zal dan ook opperbest zijn. De redactie van Solar Magazine blikt vooruit met Bram Claeys, directeur van sectororganisatie ODE/PV-Vlaanderen.

‘De besluitvorming omtrent de terugdraaiende teller – en zijn opvolger de digitale meter – heeft dit jaar voor veel commotie gezorgd, maar de orderboeken van installateurs zitten goed vol’, opent Claeys het gesprek. ‘En daar kunnen 2 redenen voor zijn’, vult pv-beleidsmedewerker Jozefien Vanbecelaere aan. ‘Ofwel consumenten maken zich geen zorgen en blijven gewoon zonnepanelen kopen, ofwel consumenten nemen het zekere voor het onzekere en willen nog snel zonnepanelen kopen voor de deadline van 31 december 2020.’

Lees hier het volledige artikel ‘Nieuwe regering brengt onzekerheid, maar orderboeken zitten vol’ in de december 2019-editie van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Senior Administrateur

Zelfstroom zoekt een Senior Administrateur
Fulltime • 's-Hertogenbosch
SolarEdge zoekt:

Technical Service Engineer – Tier 2

SolarEdge zoekt een Technical Service Engineer – Tier 2
Fulltime • Vianen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!