Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Banana-mentaliteit rukt op: bouw absoluut niets bij iemand in de buurt
© Davidzean | Dreamstime.com

Banana-mentaliteit rukt op: bouw absoluut niets bij iemand in de buurt

Projectontwikkelaars hebben in de afgelopen 5 jaar een ongekende hoeveelheid subsidie gekregen voor projecten. Stuk voor stuk staan zij voor de uitdaging om alle verkregen subsidiebeschikkingen te verzilveren.

Ondanks dat er in 2018 namelijk zo’n 1 gigawattpiek en in 2019 zo’n 1,5 gigawattpiek aan SDE+-projecten werd opgeleverd, is er nog meer dan 10 gigawattpiek aan pv-projecten met een SDE+-beschikking te bouwen. Al deze projecten binnen 2 tot 4 jaar realiseren, vergt het uiterste van projectontwikkelaars en bovendien moeten zij in diezelfde periode ook nieuwe projecten blijven ontwikkelen om hun pijplijn gevuld te houden.

De problemen met het volle elektriciteitsnetwerk nemen razendsnel toe. En netwerkbedrijven doen op dit moment veel langer over uitbreidingen. Dit komt door het lange vergunningstraject en het daadwerkelijk aanleggen van de infrastructuur. Bovendien is het opschalen van het elektriciteitsnet een proces met een flinke ruimtelijke impact. Met de groeiende banana-mentaliteit in ons land –  build absolutely nothing anywhere near anyone – wordt het probleem enkel groter.

Lees hier het volledige artikel ‘Hoofdpijndossiers voor projectontwikkelaars stapelen zich in rap tempo op’ in de Marktgids Zonne-energie 2020 van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
kWh People zoekt:

Planoloog

kWh People zoekt voor een opdrachtgever een planoloog.
Fulltime • Randstad
AliusEnergy zoekt:

Medewerker service en support

AliusEnergy zoekt een medewerker service en support.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!