Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vopak met zonnecelfolie en Bosch Beton met megazonnedak genomineerd voor EZK Energy Award 2019
© EZK

Vopak met zonnecelfolie en Bosch Beton met megazonnedak genomineerd voor EZK Energy Award 2019

Koninklijke Vopak, Hotel Breeze en Bosch Beton zijn genomineerd voor de EZK Energy Award 2019. Vopak nam dit jaar een flexibele zonnecelfolie van HyET Solar in gebruik op zijn opslagtanks in Rotterdam.

Organisaties die zich positief van andere onderscheiden op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking van energie, maken kans op de EZK Energy Award Bedrijven. Deze award bestaat onder meer uit een geldbedrag van 25.000 euro. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijs beschikbaar. Het winnende bedrijf krijgt onder meer een geldbedrag van 25.000 euro om bijvoorbeeld te besteden aan duurzame-energiemaatregelen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt de prijs beschikbaar.

‘We willen verduurzamen. Schoner zijn in de dagelijkse terminals én zelf elektriciteit opwekken zijn daarvoor mooie manieren’, stelt Marcel van de Kar, director New Energies bij Koninklijke Vopak. Een van de manieren waarop Vopak duurzaam elektriciteit opwekt, is via een licht en flexibel oprolbaar zonnefolie, ontwikkeld door HyET Solar. ‘Dit past uitstekend op onze opslagtanks’, licht Energy-coordinator Khalid Saleh toe. Na een succesvolle pilot in Vlaardingen wil Vopak onderzoeken of het het gebruik van de zonnefolie kan opschalen, in Nederland of daarbuiten.

Bosch Beton bedrijf realiseerde dit jaar een nieuwe fabriek in Barneveld, waarbij veel aandacht is besteed aan energie en duurzaamheid. Het gebouw is volledig gebouwd volgens de BREEAM-standaarden en telt ruim 18.000 zonnepanelen zoals op onderstaande video is te zien.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Solar Project Developer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Ikaros Solar Belgium NV zoekt:

Construction Manager

Fulltime (40 uur) - 2900
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!