Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonel plaatst 25.000 zonnepanelen op daken Industriepark Kleefse Waard
© IPKW

Zonel plaatst 25.000 zonnepanelen op daken Industriepark Kleefse Waard

Zonel Energy Systems gaat 25.000 zonnepanelen plaatsen op de daken van de bedrijven die gevestigd zijn op Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Alle beschikbare daken op het terrein krijgen zonnepanelen.

Het project wordt gefinancierd met een lening van Triodos Groenfonds. Met de installatie van de zonnepanelen kan IPKW een grote stap zetten om binnen 2 jaar een groot deel van het energieverbruik duurzaam op te wekken.

6 miljoen kilowattuur
Op IPKW wordt met meerdere energie-intensieve productiebedrijven en zware industrie veel energie verbruikt. Met de komst van de zonnepanelen kan er 6 miljoen kilowattuur zonnestroom per jaar opgewekt worden.

Naast energieopwekking met zonnepanelen wordt er op dit moment op IPKW ook gewerkt aan terugwinning van warmte uit koelingsinstallaties, een aantakking realiseren op het warmtenet en 4 windturbines toevoegen op het terrein. Deze projecten zijn onderdeel van de ambitie om in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te zijn. Zo werkt IPKW aan innovaties op het gebied van energie, afval, mobiliteit, gebouwen en mensen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Service Manager

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
kWh People zoekt:

Senior Project Ontwikkelaar PV/Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!