Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
uRecycle kiest Rotterdam als locatie voor recycling en hergebruik batterijen
© Peter Gudella | Dreamstime.com

uRecycle kiest Rotterdam als locatie voor recycling en hergebruik batterijen

uRecycle gaat in de haven van Rotterdam een nieuwe fabriek bouwen voor zowel recycling als hergebruik van batterijen. De vestiging wordt de Europese hub voor verwerking van industriële en draagbare batterijen.

uRecycle behoort tot de top 3 van Europese batterij-recyclers. In ons land heeft het bedrijf, dat ook vestigingen heeft in Finland, Zweden en Groot-Brittannië, recentelijk een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Stichting Stibat Services (Stibat), de organisatie die in Nederland verantwoordelijk is voor het inzamelen van lege (draagbare) batterijen. uRecycle heeft tevens contracten met soortgelijke inzamelorganisaties in Noordwest-Europa en met onder meer vorkliftproducenten, auto- en e-bike-importeurs. Daarmee is het bedrijf verzekerd van een goede aanvoer van batterijen.

Zeef- en filterproces
In een batterij zitten stoffen die waardevol zijn voor hergebruik, maar ook stoffen die het milieu kunnen aantasten. uRecycle beschikt over een proces om deze te scheiden en veilig te verwerken. Behalve op recycling, richt het bedrijf zich ook op hergebruik van met name industriële batterijen. Hierbij gaat het vooral om batterijen van elektrische auto’s. Wanneer die niet langer voldoen voor elektrische auto’s, zijn er ruime mogelijkheden voor een tweede leven in andere toepassingen.

Nadat afgedankte batterijen zijn gesorteerd op basis van de chemische samenstelling, worden deze geshredderd. De geshredderde batterijen gaan vervolgens door een uitgebreid zeef- en filterproces waarna het product ‘zwarte massa’ ontstaat. Dit bevat een aantal stoffen, zoals zink, mangaanoxide, kobalt, nikkel en andere metalen, die voor de industrie waardevol zijn in nieuwe toepassingen.

40 medewerkers|
uRecycle verwacht de komende jaren een aanzienlijke groei in de verwerking en hergebruik van industriële batterijen. Met name als gevolg van de groei in elektrificatie van transport.

De vestiging van uRecycle in Europoort zal naar verwachting in de eerste helft van 2020 in gebruik worden genomen. De fabriek gaat werk bieden aan circa 40 nieuwe medewerkers.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
eigenenergie.net zoekt:

AC Monteur

Functiebeschrijving AC Monteur (zonnepaneel installaties) Eigenenergie.net is de specialist in zonnepanelen en innovatieve oplossingen voor dak, gevel en grond voor bedrijven, woningcorporaties en projecten. Wij onderscheiden ons met onze...
Fulltime (40 uur) - Spaarpot 20 5667 KX Geldrop
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Elektrotechnisch Engineer

Ben je op zoek naar een uitdagende baan met veel afwisseling en verantwoordelijkheid? Dan ben je bij Zonnepanelen op het dak aan het juiste adres! Wij zijn ter uitbreiding van ons team op zoek naar een  Elektrotechnisch Engineer (minimaal 32...
32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!