Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vattenfall bouwt drijvend zonnepark van 1,2 megawattpiek bij Netterden Zand en Grind
© Vattenfall

Vattenfall bouwt drijvend zonnepark van 1,2 megawattpiek bij Netterden Zand en Grind

Vattenfall gaat in Nederland zijn eerste drijvende zonnepark bouwen. Eind december start de bouw op het terrein van Netterden Zand en Grind in Gendringen. Er wordt 1,2 megawattpiek aan zonnepanelen geplaatst.

Op de locatie in Gendringen, waar Netterden al 25 jaar zand en grind wint, ligt in het water een elektrische zandzuiger die samen met bijbehorende sorteer- en verwerkingsinstallaties jaarlijks zo’n 2,5 miljoen kilowattuur elektriciteit verbruikt. Door de afgravingen is een plas ontstaan, waarop straks een eiland met drijvende zonnepanelen zal worden gebouwd. Dat zonnepark gaat in de helft van de energiebehoefte voorzien.

Vattenfall is hoofdaannemer en begeleidt het gehele traject, Netterden doet de investering. Het zonne-eiland is naar verwachting mei 2020 operationeel. Onderstaande video bevat een impressie van het zonnepark.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
KiesZon BV zoekt:

AC Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Solention BV zoekt:

Sales consultant zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Ede
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!