Solar Magazine - Prowind krijgt omgevingsvergunning voor Zonnepark Broekstraat
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Prowind krijgt omgevingsvergunning voor Zonnepark Broekstraat

Prowind krijgt omgevingsvergunning voor Zonnepark Broekstraat

Prowind heeft voor Zonnepark Broekstraat een onherroepelijke omgevingsvergunning verkregen. Op dit moment zijn de eerste gesprekken met lokale coöperaties gaande om toe te treden als mede-eigenaar van het park.

Het wordt mogelijk voor bewoners om financieel te participeren in het zonnepark. Het zonnepark in Klarenbeek (red. het dorp valt onder 2 gemeenten, namelijk Apeldoorn en Voorst; de gemeentegrens loopt dwars door het dorp) gaat duurzame energie produceren voor zo’n 4.500 huishoudens en zal naar verwachting midden 2021 operationeel zijn.

Procesafspraken
Door samenwerking van de buurtbewoners en Prowind is het gelukt om gezamenlijk procesafspraken te maken, waarin de buurtbewoners een actieve rol krijgen en beslissingsrecht over de landschappelijke inrichting van het park.

‘Samen met Bosch & van Rijn hebben we het omgevingsvergunningstraject succesvol kunnen afronden’, aldus Prowind. ‘Ook Oost NL heeft een bijdrage geleverd, en heeft daarmee de ontwikkeling van het Zonnepark Broekstraat een zet in de goede richting gegeven.’

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Lens zoekt:

Strategisch Inkoper

Fulltime (40 uur) - Amsterda, 1033NN, 75E
Lens zoekt:

Key Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1094BB, 75E
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!