logo
wvhj2023
hero-image
19 november 2019

Prowind krijgt omgevingsvergunning voor Zonnepark Broekstraat

Prowind heeft voor Zonnepark Broekstraat een onherroepelijke omgevingsvergunning verkregen. Op dit moment zijn de eerste gesprekken met lokale coöperaties gaande om toe te treden als mede-eigenaar van het park.

Het wordt mogelijk voor bewoners om financieel te participeren in het zonnepark. Het zonnepark in Klarenbeek (red. het dorp valt onder 2 gemeenten, namelijk Apeldoorn en Voorst; de gemeentegrens loopt dwars door het dorp) gaat duurzame energie produceren voor zo’n 4.500 huishoudens en zal naar verwachting midden 2021 operationeel zijn.

Procesafspraken
Door samenwerking van de buurtbewoners en Prowind is het gelukt om gezamenlijk procesafspraken te maken, waarin de buurtbewoners een actieve rol krijgen en beslissingsrecht over de landschappelijke inrichting van het park.

‘Samen met Bosch & van Rijn hebben we het omgevingsvergunningstraject succesvol kunnen afronden’, aldus Prowind. ‘Ook Oost NL heeft een bijdrage geleverd, en heeft daarmee de ontwikkeling van het Zonnepark Broekstraat een zet in de goede richting gegeven.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten