Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liander gaat elektriciteitsnet in Nieuwkoop uitbreiden voor zonne-energie
© Liander

Liander gaat elektriciteitsnet in Nieuwkoop uitbreiden voor zonne-energie

Netbeheerder Liander gaat het stroomnet in het buitengebied van Nieuwveen in de gemeente Nieuwkoop uitbreiden. Er is onder meer extra netcapaciteit voor de aanleg van zonnepanelen nodig.

Netbeheerder meldde begin oktober in 5 provincies te kampen met congestie waaronder in Nieuwkoop. Congestiemanagement biedt geen oplossing voor dit congestiegebied. Het aantal potentiële deelnemers is volgens Liander te beperkt.

Te dun
De elektriciteitskabel is in een landelijk gebied zoals Nieuwveen volgens Liander letterlijk te dun en kan de grote hoeveelheden stroom die door zonnepanelen worden teruggeleverd niet aan.

De uitbreidingswerkzaamheden zullen plaatsvinden aan het Nieuwveens Jaagpad en de Molenkade. Het is nog niet bekend wanneer de eerste schop de grond ingaat. De werkzaamheden zullen tijdig worden aangekondigd. Naar verwachting worden de werkzaamheden medio 2021 afgerond.

Vergunningen
‘Liander houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen’, duidt wethouder Antoinette Ingwersen, verantwoordelijk voor de gemeentelijke energietransitie. ‘Onder meer over de voorbereidingen voor de werkzaamheden om het elektriciteitsnet uit te breiden. Denk daarbij aan het aanvragen van vergunningen.’

Bedrijven en instellingen die extra elektrisch vermogen willen hebben of meer elektriciteit willen terugleveren, moeten in principe wachten totdat het elektriciteitsnet in Nieuwveen is uitgebreid.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Monteur zonnepanelen (20x)

Zelfstroom zoekt een Monteur zonnepanelen (20x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht |
engineering4solar zoekt:

PV-engineer

engineering4solar zoekt een PV-engineer.
Fulltime • Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!