Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fabrikant van zonnepanelen SunPower splitst productieactiviteiten af
© SunPower

Fabrikant van zonnepanelen SunPower splitst productieactiviteiten af

De Amerikaanse fabrikant van zonnepanelen SunPower zal het merendeel van zijn wereldwijde productieactiviteiten afsplitsen in een afzonderlijk bedrijf dat deels in handen zal zijn van een Chinees bedrijf.

Het nieuw gevormde bedrijfsonderdeel Maxeon Solar (red. vernoemd naar de zonnepanelenserie van het bedrijf) zal in Singapore worden gevestigd en zonnepanelen produceren in Frankrijk, Maleisië, Mexico en de Filippijnen. SunPower zal zich concentreren op residentiële en commerciële zonnepaneel- en energieopslagsystemen in de Verenigde Staten.

Leverancier van wafers investeert in bedrijf
'Naarmate de industrie groter wordt, krijg je bedrijven die zich specialiseren', stelt chief executive officer Tom Werner in een interview. 'Het maakt deel uit van het mainstream worden van zonne-energie. Deze nieuwe structuur en investering creëren 2 gerichte bedrijven, elk met een unieke expertise om uit te blinken in hun deel van de waardeketen.'

Als onderdeel van de overeenkomst zal het Chinese Tianjin Zhonghuan Semiconductor, een leverancier van siliciumwafers, een investering van 298 miljoen dollar in Maxeon doen om de productiecapaciteit van de zonnepanelenserie Maxeon 5 op te schalen. De aandeelhouders van SunPower ontvangen ongeveer 71 procent van de Maxeon-aandelen. Het Chinese bedrijf zal de rest van de aandelen bezitten.

​Amerikaase fabriek blijft van SunPower
Werner zal leiding blijven geven aan SunPower dat in San Jose in de Amerikaanse staat Californië gevestigd blijft. SunPower zal wel zijn Amerikaanse productieactiviteiten voortzetten, te weten in de assemblage van zonnepanelen in de huidige fabriek in Hillsboro in de staat Oregon.

Jeff Waters, die nu chief executive officer is van de businessunit Technologies van SunPower, wordt de chief executive officer van Maxeon. Op het moment van de splitsing van de 2 bedrijven zullen SunPower en Maxeon Solar een meerjarige, exclusieve leveringsovereenkomst tekenen voor de verkoop in Amerika en Canada van producten vervaardigd door Maxeon Solar. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 worden afgerond.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Elektricien

Zon & Zo zoekt een Teamlid Elektricien
Fulltime • Alblasserdam
Zon Advies Nederland zoekt:

Installateur zonnepanelen en elektricien(s)

Zon Advies Nederland zoekt Installateur zonnepanelen en elektricien(s)
Fulltime • Regio Gelderland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!