logo
wvhj2023
© KiesZon
© KiesZon
30 oktober 2019

Najaarsronde SDE+ open: startschot voor laatste subsidieronde in huidige vorm

De najaarsronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) is officieel geopend. Er worden tot en met 14 november duizenden aanvragen voor dakgebonden en grondgebonden systemen met zonnepanelen verwacht.

Wil men een subsidieaanvraag indienen, dan moet er een transportindicatie van de netbeheerder meegestuurd worden. Uit de indicatie moet blijken dat de transportcapaciteit beschikbaar is voor de locatie waarvoor men de subsidie aanvraagt. De redactie van Solar Magazine meldde onlangs dat er tot en met half oktober al meer dan 2.000 positieve transportindicaties werden afgegeven.

3 fasen met maximale basisbedragen
De SDE+-najaarsronde 2019 is open van 29 oktober 9.00 uur tot en met 14 november 17.00 uur. Het budget voor deze subsidieronde is 5 miljard euro. De najaarsronde heeft 3 fasen. In de eerste fase kan men alleen projecten met een basisbedrag tot maximaal 9 eurocent per kilowattuur indienen. Vervolgens is de regeling stapsgewijs opengesteld voor duurdere projecten tot 13 eurocent per kilowattuur.

SDE+ wordt SDE++
De najaarsronde is de laatste subsidieronde van de SDE+-regeling in haar huidige vorm. Vanaf 1 januari 2020 wordt de regeling omgevormd naar SDE++. Een van de belangrijkste verschillen met de huidige SDE+ en de nieuwe regeling SDE++ is de rangschikking. Waar er nu nog op basisbedrag gerangschikt wordt, vindt dit binnen de SDE++-regeling straks plaats op subsidiebehoefte per vermeden ton CO2. Bovendien komen niet alleen hernieuwbare-energieprojecten, maar ook CO2-reducerende opties in aanmerking voor subsidie.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten