Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepanelen bezorgen Cadzand eerste all-electric en gasloos vakantiepark van Nederland
© Betteld-Cadzand

Zonnepanelen bezorgen Cadzand eerste all-electric en gasloos vakantiepark van Nederland

Cadzand krijgt het eerste all-electric en gasloos vakantiepark van Nederland. Het recreatiepark krijgt 40 vakantiehuizen met 1.000 zonnepanelen voor de productie van stroom, en een duurzame warmwatervoorziening.

Alle vakantiewoningen van het nieuwe park Betteld-Cadzand worden gasloos gebouwd. Om tot een all-electric park te komen, is gekozen voor samenwerking met het bedrijf Energy Building uit Rijssen. Fabrikant Flamco levert voor de warmwatervoorziening zijn thermische batterij FlexTherm Eco die elektriciteit direct omzet in warmte en opslaat voor de warmwatervoorziening. Eigenaar Bas Hobelman van Betteld-Cadzand: ‘We zijn op zoek gegaan naar manieren om zo zuinig mogelijke woningen te bouwen. Dat is onder andere terug te zien in de isolatie, ventilatie en warmteterugwinsystemen.’

100 verhuurobjecten
7 jaar geleden startte Betteld-Cadzand als een kleine camping van 2 hectare. Vervolgens ontstond de ambitie om deze camping te laten groeien naar een vakantiepark. Hiervoor startten de gesprekken met alle betrokken partijen om de vroegere camping Elzenhof te laten groeien naar een vakantiepark met verhuurobjecten die volgens de initiatiefnemers passen bij de huidige markt.

De verkoop van de eerste 40 vakantiehuizen is deze maand gestart. De eerste opties zijn uitgegeven aan potentiële kopers. Deze vakantiehuizen met de naam Beach Houses hebben een vloeroppervlak van 70 vierkante meter en zijn 5,5 meter hoog. Ze hebben 2 verdiepingen en staan op een perceel grond van 350 tot 450 vierkante meter. Uiteindelijk zullen er zo’n 100 verhuurobjecten worden gebouwd. Behalve de Beach Houses komen er 20 villa’s en 40 glampingobjecten.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Werkvoorbereider / Planner

Zonneplan zoekt een Werkvoorbereider / Planner
Fulltime • Zwolle
Esdec zoekt:

Technical Product Trainer

Esdec zoekt een Technical Product Trainer (fulltime)
Fulltime • Deventer
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!