Solar Magazine - Volta Solar gaat Zonnepark Belvédère van Bodemzorg Limburg bouwen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Volta Solar gaat Zonnepark Belvédère van Bodemzorg Limburg bouwen
© Bodemzorg Limburg

Volta Solar gaat Zonnepark Belvédère van Bodemzorg Limburg bouwen

Bodemzorg Limburg heeft Volta Solar geselecteerd als leverancier voor de bouw en het onderhoud van Zonnepark Belvédère. De voormalige stortplaats in Maastricht beschikt over een vlak plateau van circa 10 hectare.

Bodemzorg Limburg is verantwoordelijk voor het beheren en beheersen van afgewerkte stortplaatsen in de provincie Limburg en organiseerde de afgelopen periode een aanbestedingsprocedure voor de komst van het zonnepark.

12 megawattpiek
Het vlakke plateau van stortplaats Belvédère is onder strikte voorwaarden geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Het PEG-systeem van Volta Solar voldoet aan die voorwaarden waardoor het mogelijk wordt om ruim 30.000 zonnepanelen te plaatsen.

De bijna 12 megawattpiek aan zonnepanelen zullen jaarlijks ruim 10 miljoen kilowattuur aan zonnestroom gaan opwekken; het equivalent van het verbruik van 3.000 huishoudens. De Universiteit Maastricht participeert voor 50 procent in het project. Hierdoor is de groene stroom die wordt geproduceerd voor 50 procent beschikbaar voor de universiteit.

April 2020
De voorbereidingen voor de bouw zijn momenteel in volle gang. In januari 2020 zal gestart worden met de bouw van het zonnepark. In april 2020 zal het vervolgens op het elektriciteitsnet worden aangesloten. Voor het onderhoud van het park is een overeenkomst gesloten voor 16 jaar, gelijk aan de looptijd van de toegekende subsidie van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+).

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Winst uit je woning zoekt:

Productmanager Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!