Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Patrimonium Barendrecht gestart met uitrol zonnepanelen: ambitie van 2.500 woningen met pv
© Wocozon

Patrimonium Barendrecht gestart met uitrol zonnepanelen: ambitie van 2.500 woningen met pv

Patrimonium Barendrecht is gestart met de plaatsing van de eerste zonnepanelen in de wijk Smitshoek. In 3 jaar tijd wil de woningcorporatie 2.500 huurwoningen van zonnepanelen voorzien.

In 2 maanden tijd zijn er nu 963 zonnepanelen geplaatst op in totaal 107 woningen met een deelname van 90 procent van de huurders. Afgelopen weekeinde was het officiële moment om samen met wethouder Tanja de Jonge van Barendrecht de wijk Smitshoek feestelijk te openen.

86 procent
Afgelopen juni werd bekend dat Patrimonium Barendrecht een samenwerkingsverband aanging met Wocozon voor de uitrol van zonnepanelen op daken van eengezinswoningen en appartementencomplexen.

Onderzoek onder huurders van Barendrecht heeft uitgewezen dat 86 procent van hen het belangrijk vindt dat Patrimonium werkt aan het verduurzamen van haar woningen en dat zij willen meewerken aan verduurzamingsmaatregelen van de woningcorporatie. Wel met als voorwaarde dat deze maatregelen niet leiden tot extra kosten. Huurders krijgen van Wocozon 8 of 9 zonnepanelen per woning en betalen daarvoor 1 euro per paneel per maand. De gemiddelde energiebesparing bedraagt echter 40 euro per maand.

12.000 woningen
Wocozon is inmiddels partner van 40 woningcorporaties en heeft zo’n 12.000 woningen van zonnepanelen voorzien. Daarbij heeft Wocozon een eigen klantenservice beschikbaar om allerhande vragen te beantwoorden. Dit heeft als voordeel dat woningcorporaties vragen van huurders uit handen kunnen geven en zich kunnen focussen op hun eigen kerntaken.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior adviseur ontwikkeling duurzame energieprojecten

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
kWh People zoekt:

Accountmanager PV

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!