Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liander roept hulp Van Gelder, Heijmans en Stam & Co in voor elektriciteitsnet Amsterdam
© Liander

Liander roept hulp Van Gelder, Heijmans en Stam & Co in voor elektriciteitsnet Amsterdam

Liander besteedt 160 miljoen euro aan werkzaamheden voor het gas- en elektriciteitsnet van Amsterdam uit aan Van Gelder, Heijmans en Stam & Co. Zo kunnen monteurs van de netbeheerder zich richten op netverzwaringen.

De aannemers gaan in de hoofdstad de komende 4 jaar gas- en elektrawerkzaamheden uitvoeren voor Liander.

Tekort aan technici
De uitvoering van het werk van Liander staat volgens de netbeheerder onder druk door een chronisch tekort aan technici in Nederland. Naast dat het bedrijf buiten de sector mensen probeert te interesseren voor een carrière in de techniek, zoekt men actief naar samenwerkingen, omdat partijen samen meer werk kunnen verzetten.

In augustus tekende Liander een groot contract met Heijmans, ENGIE en Van den Heuvel voor de vervangings- en uitbreidingswerkzaamheden aan circa 4.500 middenspanningsruimten. Ook de nieuwe samenwerking met Van Gelder, Heijmans en Stam & Co past binnen deze aanpak.

Standaardwerkzaamheden
De aannemers gaan zich toeleggen op uiteenlopende standaardwerkzaamheden, zoals het aansluiten van bedrijven op het elektriciteitsnet en de vervanging van gasleidingen. Zo kunnen de monteurs van Liander zich richten op meer specialistische werkzaamheden, bijvoorbeeld het oplossen van storingen en complexe verzwaringen van het elektriciteitsnet waarbij meerdere partijen zijn betrokken.

‘Het is bijzonder dat we voor de tweede keer in relatief korte tijd een dergelijk groot contract tekenen met aannemers’, aldus Marlies Visser, directeur Operatie bij Liander. ‘Door een langjarig contract in de markt te zetten, geven we aannemers extra zekerheid. Zij zijn de komende 4 jaar verzekerd van werk met de intentie om de samenwerking nog eens 4 jaar te verlengen. Daarmee kunnen ze hun capaciteit uitbreiden wanneer dat nodig is. Samen met deze 3 partijen zorgen we voor een toekomstbestendig energienet in Amsterdam.’

Eigen gebied
De 3 aannemers zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor hun werkzaamheden. Het is de verwachting dat ze nog dit jaar starten. Elke aannemer krijgt een eigen gebied in de stad. Voor Van Gelder is dat Amsterdam-West, Amsterdam-Zuid, Westpoort en Nieuw-West, Heijmans richt zich op Amsterdam-Centrum en Amsterdam-Noord inclusief Landsmeer en Stam & Co gaat aan het werk in Amsterdam-Oost en Amsterdam-Zuidoost inclusief Diemen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Management Assistent / HR Medewerker

<24 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
kWh People zoekt:

Senior Service Technician Solar

Fulltime (40 uur) - 6541 EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!