Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Waterschap Vallei en Veluwe plaatst 22.237 zonnepanelen bij 13 rioolwaterzuiveringen
© Waterschap Vallei en Veluwe

Waterschap Vallei en Veluwe plaatst 22.237 zonnepanelen bij 13 rioolwaterzuiveringen

Waterschap Vallei en Veluwe is gestart met de plaatsing van 22.237 zonnepanelen bij 13 zuiveringsinstallaties. Het eerste zonnepark is bij Bennekom in gebruik genomen en het laatste wordt eind 2020 opgeleverd.

Waterschap Vallei en Veluwe startte in februari een aanbesteding om de rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi's) van zonnepanelen te voorzien.

Klimaatneutraal in 2050
‘De aanleg van deze zonnepanelen is een opmaat naar 2050. Dan zijn we een klimaatneutraal waterschap en wekken we alle energie die we gebruiken zelf op’, duidt dijkgraaf Tanja Klip Martin.

In totaal gaat het om zo’n 7 hectare aan zonnepanelen, waarmee waterschap Vallei en Veluwe jaarlijks zo’n 5,8 miljoen kilowattuur zonnestroom opwekt. Dat is bijna 10 procent van het eigen energieverbruik.

De zonnepanelen worden geplaatst op zowel daken van de rioolwaterzuiveringsinstallaties als op eigen grond. Hiervoor is het nodig om een 120-tal bomen te kappen. Dat varieert van kleine tot volgroeide bomen die een optimale inrichting van de zonnepanelen belemmeren. Deze kap wordt gecompenseerd door bomen te verplaatsen of nieuw aan te planten. De totale investering voor de realisatie van de zonneparken bedraagt 7,2 miljoen euro.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Head of Operations

Operational Excellence is de overtuiging waar wij, als voorloper in de energietransitie, sterk in geloven. Klanttevredenheid en leverbetrouwbaarheid op het hoogst mogelijke niveau. De oprechte wil om te excelleren in de dienstverlening voor onze...
Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV
ProfiNRG zoekt:

Accountmanager Groothandel

Accountmanager Groothandel Voor onze groothandelsafdeling zijn we opzoek naar een echte commerciële alleskunner met affiniteit voor techniek. Met ondersteuning van het huidige salesteam ga je opzoek naar nieuwe klanten waar jij het verhaal...
Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3542DM, 37
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!