Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Waterschap Vallei en Veluwe plaatst 22.237 zonnepanelen bij 13 rioolwaterzuiveringen
© Waterschap Vallei en Veluwe

Waterschap Vallei en Veluwe plaatst 22.237 zonnepanelen bij 13 rioolwaterzuiveringen

Waterschap Vallei en Veluwe is gestart met de plaatsing van 22.237 zonnepanelen bij 13 zuiveringsinstallaties. Het eerste zonnepark is bij Bennekom in gebruik genomen en het laatste wordt eind 2020 opgeleverd.

Waterschap Vallei en Veluwe startte in februari een aanbesteding om de rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi's) van zonnepanelen te voorzien.

Klimaatneutraal in 2050
‘De aanleg van deze zonnepanelen is een opmaat naar 2050. Dan zijn we een klimaatneutraal waterschap en wekken we alle energie die we gebruiken zelf op’, duidt dijkgraaf Tanja Klip Martin.

In totaal gaat het om zo’n 7 hectare aan zonnepanelen, waarmee waterschap Vallei en Veluwe jaarlijks zo’n 5,8 miljoen kilowattuur zonnestroom opwekt. Dat is bijna 10 procent van het eigen energieverbruik.

De zonnepanelen worden geplaatst op zowel daken van de rioolwaterzuiveringsinstallaties als op eigen grond. Hiervoor is het nodig om een 120-tal bomen te kappen. Dat varieert van kleine tot volgroeide bomen die een optimale inrichting van de zonnepanelen belemmeren. Deze kap wordt gecompenseerd door bomen te verplaatsen of nieuw aan te planten. De totale investering voor de realisatie van de zonneparken bedraagt 7,2 miljoen euro.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Elektricien Zonnepanelen Utrecht

Fulltime (40 uur) - Vianen, Utrecht
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Service Coördinator

<24 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!