Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ENGIE levert 13.700 zonnepanelen op Vlaams distributiecentrum Pasfrost
© ENGIE

ENGIE levert 13.700 zonnepanelen op Vlaams distributiecentrum Pasfrost

ENGIE heeft bij bedrijf Pasfrost 13.700 zonnepanelen geplaatst. Het pv-systeem van producent en distributeur van diepvriesgroenten in Zonnebeke is het grootste dat ENGIE ooit op een dak in Vlaanderen heeft gebouwd.

De zonnepanelen op de daken van de gebouwen in Passendale, een deelgemeente van Zonnebeke, hebben een totaalcapaciteit van 5 megawattpiek. Ze produceren elk jaar 4.000 megawattuur elektriciteit.

Rechtstreekse consumptie
De lokaal geproduceerde groene energie wordt rechtstreeks door Pasfrost afgenomen en gaat dus niet naar het elektriciteitsnet. ENGIE is de komende 10 jaar ook verantwoordelijk voor het onderhoud.

Het project is een nieuwe stap in de jarenlange nauwe samenwerking tussen ENGIE en Pasfrost rond energieoptimalisatie. Onderzoekscentrum ENGIE Laborelec werd zo’n 10 jaar geleden aangesteld als onafhankelijk energiedeskundige in het kader van een energiebeleidsovereenkomst (ebo) die Pasfrost helpt om als industriële verbruiker minder en op een slimmere manier energie te verbruiken. Deze ebo resulteerde onder meer in een optimalisatie van het koelsysteem, het plaatsen van een warmterecuperatie, het vervangen van conventionele verlichting door led-verlichting en de integratie van een energiemanagementsysteem. ENGIE is daarnaast de vaste energieleverancier voor elektriciteit en gas van het diepvriesgroentebedrijf.  

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Solarfields zoekt:

Business Unit Manager - Zon op Dak

Fulltime (40 uur) - Groningen, Arnhem of Rotterdam
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!