Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarfields gestart met bouw zonnepark Molenwaard van 34 megawattpiek

Solarfields gestart met bouw zonnepark Molenwaard van 34 megawattpiek

In de gemeente Midden-Groningen heeft Solarfields het startschot gegeven voor de realisatie van zonnepark Molenwaard. Het inkoopstation dat benodigd is voor de 90.132 zonnepanelen is inmiddels geplaatst.

De gemeente Midden-Groningen verleende afgelopen november de omgevingsvergunning voor Zonnepark Molenwaard in Hoogezand. Waar er destijds voor het zonnepark met een oppervlakte van 35 hectare nog uitgegaan werd van een vermogen van circa 30 megawattpiek, is dit nu toegenomen naar 33,8 megawattpiek. Solarfields gaat voor het zonnepark – waarvoor in de najaarsronde van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) subsidie werd verkregen – namelijk zonnepanelen gebruiken met een vermogen van 375 wattpiek per stuk.

Watergangen en grondwallen
Bij de plaatsing van het inkoopstation is gebruikgemaakt van een hijskraan. Het inkoopstation weegt in totaal zo’n 26.000 kilo. In dit station wordt de door het zonnepark opgewekte stroom samengebracht zodat deze wordt teruggeleverd aan het net. Solarfields start in de komende periode met de plaatsing van de onderconstructie en de aanleg van de kabels.

Van de 35 hectare van het zonnepark wordt 7 hectare ingericht met onder andere nieuwe watergangen en grondwallen met beplanting. Dit is in overleg met de omgeving besloten.

Midden 2020 operationeel
De verwachting is dat het zonnepark vanaf midden 2020 stroom levert, te weten jaarlijks zo’n 32 miljoen kilowattuur aan zo’n 10.000 huishoudens.

Inmiddels is de vrijblijvende voorinschrijving gestart voor de financiële participatie aan het zonnepark. Deze mogelijkheid loopt via het crowdfundingplatform van ZonnepanelenDelen. Inwoners van gemeente Hoogezand ontvangen hierbij ‘burenvoordeel’. Dit is een speciaal tarief om te kunnen investeren in Zonnepark Molenwaard en mee te profiteren van de opbrengsten van het zonnepark.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Head of Operations

Operational Excellence is de overtuiging waar wij, als voorloper in de energietransitie, sterk in geloven. Klanttevredenheid en leverbetrouwbaarheid op het hoogst mogelijke niveau. De oprechte wil om te excelleren in de dienstverlening voor onze...
Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV
kWh People zoekt:

Project Development Manager

Your role As a Project Development Manager you will have the opportunity to add significant value and direction in the growth and penetration of Falck in Netherlands. You will be involved in managing the existing relationship with the local...
Fulltime (40 uur) - Nijmegen, 6541 EZ 477
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!