Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Midden-Gronigen verstrekt vergunning voor Zonnepark Molenwaard van Solarfields
(foto: Solarfields)

Midden-Gronigen verstrekt vergunning voor Zonnepark Molenwaard van Solarfields

De gemeente Midden-Groningen heeft de omgevingsvergunning afgegeven voor Zonnepark Molenwaard in Hoogezand. Zonnepark Molenwaard beslaat een oppervlakte van 35 hectare en een vermogen van circa 30 megawattpiek.

Solarfields presenteerde in mei al een 3D-animatiefilm van zonnepark Molenwaard. Het zonnepark wordt omsloten door ongeveer 250 woningen. Dankzij een lang en intensief voortraject, zijn er geen zienswijzen naar voren gebracht en is er geen beroep ingesteld, waardoor de omgevingsvergunning onherroepelijk is geworden. Solarfields is niet alleen verantwoordelijk voor de ontwikkeling, maar ook voor de bouw van het zonnepark.

Tijdens een intensief voortraject met 2 inloopbijeenkomsten en 4 interactieve denktankbijeenkomsten is in samenwerking met omwonenden, de gemeente en het bureau LAOS Landschapsarchitectuur gewerkt aan een breed gedragen plan ten aanzien van het ontwerp en de landschappelijke inpassing van het zonnepark. Voor elke rand van het zonnepark is een landschappelijke inrichting ontworpen die voldoet aan de wensen van de omwonenden die er het dichtst bij wonen. De definitieve plannen zijn uiteindelijk onderdeel geworden van de vergunningsaanvraag. Inwoners van de gemeente krijgen ook de mogelijkheid om financieel te participeren in het zonnepark via obligaties.

Zonnepark Molenwaard bestaat uit ruim 90.000 zonnepanelen en gaat duurzame energie leveren aan 10.000 huishoudens. Jaarlijks produceert het zonnepark 37 miljoen kilowattuur elektriciteit. Het zonnepark beslaat een oppervlakte van 35 hectare, waarvan ongeveer 7 hectare wordt ingericht met onder andere nieuwe watergangen en grondwallen met beplanting. De zonnepanelen en het hekwerk staan hierdoor uit het zicht van de bewoners die aan de randen van het zonnepark wonen. Het trafostation van Enexis, waarop het zonnepark wordt aangesloten, ligt hemelsbreed op 200 meter afstand, aan de overkant van de Woldweg. Als alles meezit, start de bouw van het zonnepark in de zomer van 2019.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Initiatiefnemer

Slim Opgewekt zoekt een Initiatiefnemer.
Fulltime • Arnhem
Zonnefabriek zoekt:

Startend Inkoper

Zonnefabriek zoekt een Startend Inkoper
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!