Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
DHL opent e-commerce sorteercentrum met 11.000 zonnepanelen
© DHL

DHL opent e-commerce sorteercentrum met 11.000 zonnepanelen

DHL heeft op het bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel een nieuw sorteercentrum in gebruik genomen. Het bedrijf heeft 84 miljoen euro geïnvesteerd, onder meer in de 11.000 zonnepanelen die op het dak liggen.

Het sorteercentrum gaat tot een half miljoen pakketten per dag verwerken. Het is de grootste investering van DHL in Nederland tot nu toe. Het onderstreept volgens het bedrijf de positie van DHL als marktleider in de zakelijke markt en grote tweede speler in de e-commercemarkt. De DHL Parcel Hub Zaltbommel, zoals de naam officieel luidt, is gerealiseerd naar de BREEAM Excellent-criteria voor duurzame gebouwen.

30.000 vierkante meter
Het gebouw dat 30.000 vierkante meter beslaat, staat op een terrein ter grootte van 15 voetbalvelden en is gebouwd door Hercuton. De sorteerinstallatie is van Vanderlande Industries. Het is de modernste in zijn soort, met een band van ruim 2 kilometer lengte die loopt over 2 verdiepingen. Tientallen kilometers bedrading zorgen daarnaast voor het transport van alle data die het sorteerproces begeleiden. Per dag kunnen hiermee 500.000 pakketten worden gesorteerd die naar 240 locaties kunnen worden vervoerd, waaronder de 140 depots en 21 sorteercentra van DHL in de Benelux en bestemmingen in alle landen van Europa. Dat maakt late aanlevertijden voor verzenders en webshops mogelijk, die hiermee tot 10.00 uur in de ochtend kunnen aanleveren voor bezorging aan huis op dezelfde dag in geheel Nederland.

2,5 miljoen kilowattuur
Met de 11.000 zonnepanelen wordt jaarlijks 2,5 miljoen kilowattuur zonnestroom opgewekt. Er is geen gasaansluiting en er wordt gebruikgemaakt van geothermie en gebruik. Verder is er een ecologische tuin van 4.000 vierkante meter.

In de DHL Parcel Hub Zaltbommel zullen 350 mensen werkzaam zijn. Dat is een uitbreiding van het bestaande aantal van 7.000 arbeidsplaatsen van DHL Parcel in de Benelux, mede omdat het huidige sorteercentrum in Den Bosch ook open blijft. Eerdere plannen om deze vestiging geheel op te laten gaan in Hub Zaltbommel zijn terzijde geschoven, omdat ook die capaciteit nodig blijft.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
BayWa r.e. zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (B)

BayWa r.e. zoekt voor het Belgisch kantoor een technisch commerciële binnendienst (m/v)
Fulltime • België
E2-Energie zoekt:

Elektromonteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!