Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
PDENH en Rockstart investeren in Dexter Energy Services
© Dexter

PDENH en Rockstart investeren in Dexter Energy Services

Start-up Dexter Energy Services heeft kapitaal opgehaald bij het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH), Rockstart, Stephen Asplin en Andreas Gelfort. Het bedrijf is actief in energievoorspelling.

Dexter helpt energiebedrijven om de onbalans in het elektriciteitsnet te managen door de machine-learningtechnologieën te combineren met vele verschillende databronnen. Dexter heeft met name veel ervaring opgebouwd met weerdata, het modelleren van wind- en zonne-energie en hoe dit te gebruiken voor accurate forecasts. Indien er nog steeds onbalans aanwezig is, levert Dexter ook de kennis en software om flexibiliteit in te zetten om de onbalans tegen te gaan. Soorten flexibiliteit komen uit verschillende bronnen zoals batterijen, elektrische voertuigen, warmtekrachtkoppelingen en hernieuwbare-energiebronnen.

Door een toename aan weersafhankelijke, duurzame energiebronnen (wind en zon), decentrale opwek en veranderend verbruik door elektrificatie, neemt de onbalans in het elektriciteitssysteem toe en Dexter springt in dit gat in de markt. Het bedrijf helpt klanten als NieuweStroom, Greenchoice, ENGIE en HVC om te anticiperen en te sturen op de onbalans.

'Wij zijn erg blij met deze investering die ons de kans geeft om onze propositie verder uit te breiden naar nieuwe klanten binnen en buiten Nederland. Ook zijn we trots op het uitgesproken vertrouwen van onze nieuwe investeerders in ons product, team en visie op zowel duurzame energie als technologie', aldus Luuk Veeken, oprichter en directeur van Dexter.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Field Service Engineer buitendienst

SolarEdge zoekt een Field Service Engineer buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
Zon Advies Nederland zoekt:

Installateur zonnepanelen en elektricien(s)

Zon Advies Nederland zoekt Installateur zonnepanelen en elektricien(s)
Fulltime • Regio Gelderland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!