Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Shell neemt 20 procent belang in Indiaas zonne-energiebedrijf Orb Energy
© Shell

Shell neemt 20 procent belang in Indiaas zonne-energiebedrijf Orb Energy

Shell neemt een belang van 20 procent in het Indiase zonne-energiebedrijf Orb Energy. Het bedrijf, gevestigd in Bangalore, verleent krediet aan kleine en middelgrote bedrijven om te investeren in zonnepanelen

Orb Energy is opgericht in 2006 en heeft in India meer dan 160.000 zonnesystemen verkocht met een totale capaciteit van 75 megawattpiek. De investering van Shell is onderdeel van het streven om tegen 2030 een betrouwbare elektriciteitsbron te leveren aan 100 miljoen mensen in ontwikkelingslanden.

Energiegebrek
‘Dit is een vitale en groeiende sector, met een groot potentieel om bij te dragen aan de ambities van het land op het gebied van duurzame energie’, verklaart Brian Davis, vice-president van de divisie Shell Energy Solutions.

De deal is de laatste van verschillende Shell-overeenkomsten die in India zijn gesloten, gericht op het verminderen van energiegebrek door investeringen in Afrika en Azië. In 2018 heeft de oliemaatschappij geïnvesteerd in een Indiaas bedrijf dat miniatuurstroomnetten bouwt en installeert.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen Utrecht

Fulltime (40 uur) - Vianen, Utrecht
kWh People zoekt:

Business Development Manager

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!