Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eerste paal zonnepark Westeinde in Leeuwarden geslagen
© ENGIE

Eerste paal zonnepark Westeinde in Leeuwarden geslagen

In de gemeente Leeuwarden is de eerste paal van zonnepark Westeinde geslagen. Het is een initiatief van de inwoners van de wijk Westeinde. De 10.000 zonnepanelen wekken straks stroom op voor 1.000 huishoudens.

Het zonnepark wordt gebouwd door ENGIE. Triodos Bank en het provinciale fonds Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE) zorgen voor de financiering van het park. De oplevering van het nieuwe park staat gepland in mei 2020. Inmiddels is het beheer van het zonnepark ondergebracht in een aparte stichting, de Stichting Westeinde Energieneutraal (SWE). Deze stichting is verantwoordelijk voor de bouw, het beheer en het onderhoud van het nieuwe zonnepark.

Haak om Leeuwarden
Sinds 2014 bestaat de zogenaamde ‘Haak om Leeuwarden’. Eerder ging het verkeer dwars door Leeuwarden en door het ontstaan van deze nieuwe weg wordt het doorgaande verkeerde omgeleid. Dit was tevens het moment dat vanuit de Energie Coöperatie Westeinde de eerste ideeën kwamen voor de ontwikkeling van een zonnepark op de plek van het oude stuk snelweg ten westen van Leeuwarden.

Na jaren van ontwikkeling is de schop de grond in gegaan om het park te bouwen. Het park kent straks een vermogen van circa 3 megawattpiek. ‘We willen de wijk Westeinde helpen om energieneutraal te worden’, aldus voorzitter Rob Duvergé van Stichting Westeinde Energieneutraal.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien niveau 3

Zonnefabriek zoekt een Elektricien niveau 3
Fulltime • Amsterdam
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!