Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Google sluit grootste stroomafnameovereenkomst uit geschiedenis

Google sluit grootste stroomafnameovereenkomst uit geschiedenis

Google heeft zijn grootste stroomafnameovereenkomst (ppa) voor duurzame energie uit de geschiedenis van het bedrijf gesloten. Het gaat om de stroom van 1.600 megawatt(piek) zonnepanelen en windmolens.

Als onderdeel van de ppa’s heeft Google 18 nieuwe energietransacties gesloten. Hiermee neemt het portfolio van stroomafnameovereenkomsten van Google met 40 procent toe tot 5.500 megwatt(piek), volgens Google gelijk aan de capaciteit van 1 miljoen zonnedaken. ‘Onze nieuwste overeenkomsten zullen ook de bouw van meer dan 2 miljard dollar aan nieuwe energie-infrastructuur stimuleren, waaronder miljoenen zonnepanelen en honderden windturbines verspreid over 3 continenten’, stelt Google. ‘In totaal staat onze vloot voor hernieuwbare energie nu op 52 projecten, met meer dan 7 miljard dollar aan nieuwbouw en duizenden aanverwante banen.’

België
De 18 nieuwe contracten behelsen investeringen in Amerika, Chili en Europa. In Amerika gaat het om de stroom van 3 zonneparken: een park van 155 megawattpiek in North Carolina, een park van 75 megawattpiek in South Carolina en een park van maar liefst 490 megawattpiek in Texas. Hiermee verdubbelt Google zijn zonne-energieportfolio. De helft van de duurzame energie die Google gaat kopen – stroom van zo’n 793 megawatt(piek) aan duurzame-energiesystemen – is afkomstig uit Europa. Er wordt onder meer stroom afgenomen van 92-megawatt(piek)-energiecentrales in België.

Google maakte begin juli al bekend 1 miljard euro te investeren in een nieuw datacenter en de uitbreiding van een datacenter in Nederland waarbij ook zonne-energie onderdeel is van de uitbreiding.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Installateur zonnepanelen en elektricien(s)

Zon Advies Nederland zoekt Installateur zonnepanelen en elektricien(s)
Fulltime • Regio Gelderland
Zonnegilde zoekt:

Technisch Projectleider PV-installaties

Zonnegilde zoekt een Technisch Projectleider PV-installaties
Fulltime • Kampen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!