Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Google investeert 1 miljard euro in datacenters Nederland en kiest voor zonne-energie
foto: Wikimedia

Google investeert 1 miljard euro in datacenters Nederland en kiest voor zonne-energie

Google investeert 1 miljard euro in een nieuw datacenter en de uitbreiding van een datacenter in Nederland. Google streeft naar 100 procent gebruik van zonne-energie door de datacenters Hollands Kroon en Agriport.

Het bedrijf bouwt momenteel een nieuw datacenter in Agriport, gemeente Hollands Kroon, en breidt het bestaande datacenter in Eemshaven verder uit. De expansie in Eemshaven komt boven op de uitbreiding die in 2018 reeds werd aangekondigd. De bouwfase zal gemiddeld 1.000 mensen per dag, per locatie, werk bieden. Eenmaal operationeel zullen er in Eemshaven in totaal 350 en in Agriport 125 mensen werkzaam zijn. Met de uitbreiding van de datacentercapaciteit in Nederland gaat een investering van ruim 1 miljard euro gepaard. De totale investering van Google in datacenters in Nederland sinds 2016 komt daarmee uit op 2,5 miljard euro.

100 procent hernieuwbare energie
Google streeft ernaar het energieverbruik van het datacenter te matchen met 100 procent hernieuwbare energie. Sinds 2017 matcht Google het energieverbruik in alle faciliteiten met een 1:1 aankoop van  duurzame energie. Dit betekent dat Google voldoende elektriciteit heeft van windturbines en zonnepanelen om het energieverbruik te dekken. In Nederland heeft Google in totaal 4 power purchase agreements (ppa’s) die ongeveer 130 megawatt aan stroom genereren.

Google breidt de datacentercapaciteit uit om te voldoen aan de vraag naar diensten zoals Zoeken, Gmail en YouTube. Het is de eerste keer dat Google binnen Europa investeert in 2 afzonderlijke sites in hetzelfde land.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Zelfstroom Montage zoekt:

Werkvoorbereider Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - 1507 CK
EWiS zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Ede, 6716AA, Frankeneng 24A
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!