Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Proef met drijvende zonnepanelen op Oostvoornse meer van start
© Gemeente Westvoorne

Proef met drijvende zonnepanelen op Oostvoornse meer van start

In de gemeente Westvoorne is het startschot gegeven voor de bouw van de onderzoeksfaciliteit Zon op Water bij het Fieldlab aan het Oostvoornse meer. Hier worden drijvende zonnepanelen getest.

Wiep Folkerts van TNO en Lies van der Pol van de gemeente Westvoorne ondertekenden hiertoe deze week een samenwerkingsovereenkomst.

Onderzoekscabine

De komende maanden wordt er in Westvoorne een onderzoekscabine met meetsystemen en een referentieveld geplaatst. Iets uit de oever komt een drijvende steiger met kleine testvelden met zonnepanelen te liggen. Zowel het rendement, de slijtage van de zonnepanelen als de gevolgen voor het onderwaterleven worden bij de onderzoeksfaciliteit in kaart gebracht.

Zon op Water
Er zijn verschillende partijen betrokken bij het onderzoek vanuit het bedrijfsleven, onderwijs en overheden die hun krachten hebben gebundeld in het Nationaal Consortium Zon op Water.

De nieuwe onderzoeksfaciliteit vormt een belangrijke stap in de roadmap die is opgesteld door het nationaal consortium. Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door het Innovatieprogramma Energie & Klimaat, een initiatief van Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), InnovationQuarter, TNO en de provincie Zuid-Holland.

RTV Rijnmond maakte onderstaande reportage over het project.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Ervaren zelfstandig installatieteam

Wegens de groei van ons bedrijf en de toename van het aantal klanten is Zon & Zo op zoek naar een ervaren zelfstandig installatieteam dat: voor kwaliteit gaat; veilig werkt; en wil bouwen aan een lange termijn-partnerschap....
Fulltime (40 uur) - Van Hennaertweg 13, 2952 CA Alblasserdam
Zonneplan zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Als Accountmanager Binnendienst bij Zonneplan ben je dagelijks bezig met de verduurzaming van Nederland. Een fantastisch doel om aan bij te dragen! In de rol van Accountmanager treed je op als adviseur van onze klanten en neem jij ze mee in de wereld...
Fulltime (40 uur) - 8021 EV
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!