Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Proef met drijvende zonnepanelen op Oostvoornse meer van start
© Gemeente Westvoorne

Proef met drijvende zonnepanelen op Oostvoornse meer van start

In de gemeente Westvoorne is het startschot gegeven voor de bouw van de onderzoeksfaciliteit Zon op Water bij het Fieldlab aan het Oostvoornse meer. Hier worden drijvende zonnepanelen getest.

Wiep Folkerts van TNO en Lies van der Pol van de gemeente Westvoorne ondertekenden hiertoe deze week een samenwerkingsovereenkomst.

Onderzoekscabine

De komende maanden wordt er in Westvoorne een onderzoekscabine met meetsystemen en een referentieveld geplaatst. Iets uit de oever komt een drijvende steiger met kleine testvelden met zonnepanelen te liggen. Zowel het rendement, de slijtage van de zonnepanelen als de gevolgen voor het onderwaterleven worden bij de onderzoeksfaciliteit in kaart gebracht.

Zon op Water
Er zijn verschillende partijen betrokken bij het onderzoek vanuit het bedrijfsleven, onderwijs en overheden die hun krachten hebben gebundeld in het Nationaal Consortium Zon op Water.

De nieuwe onderzoeksfaciliteit vormt een belangrijke stap in de roadmap die is opgesteld door het nationaal consortium. Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door het Innovatieprogramma Energie & Klimaat, een initiatief van Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), InnovationQuarter, TNO en de provincie Zuid-Holland.

RTV Rijnmond maakte onderstaande reportage over het project.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonnegilde zoekt:

Technisch Projectleider PV-installaties

Zonnegilde zoekt een Technisch Projectleider PV-installaties
Fulltime • Kampen
kWh People zoekt:

Junior Project Manager

kWh People zoekt voor een van zijn opdrachtgevers een Junior Project Manager
32-40 uur • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!