Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Brand onder zonnepanelen: schade voor 4 woningen in Zuidpolder Eemnes
© De Alliantie

Brand onder zonnepanelen: schade voor 4 woningen in Zuidpolder Eemnes

Bij een brand in Zuidpolder Eemnes zijn 4 nieuwbouwwoningen beschadigd. Het gaat om een blok van 6 woningen waar bij 1 woning brand onder de zonnepanelen uitbrak. De 4 woningen hebben brand- en waterschade.

Woningcorporatie De Alliantie meldt dat de brand is ontstaan onder het dakbeschot en lastig te blussen was. De brand heeft zich niet verder verspreid in de woning. De technische oorzaak van de brand is nog niet bekend. Deze wordt zorgvuldig onderzocht door de gemeente, bouwbedrijf Van Wijnen en de Alliantie.

Valse start
‘Voor mensen die hier net zijn komen wonen en de afgelopen weken druk waren met het klussen in hun huis, is dit een enorme schok en teleurstelling. We gaan, samen met de Alliantie en bouwer Van Wijnen, deze valse start in de Zuidpolder zo snel mogelijk oplossen’, aldus burgemeester Roland van Benthem.

Alle getroffen bewoners zijn direct geïnformeerd en opgevangen in het naastgelegen gemeentehuis. Zij worden de komende periode ondergebracht in omliggende hotels en/of een vakantiepark. Ook voor de dagelijkse zorg is aandacht; zo wordt bijvoorbeeld gezorgd voor opvang en vervoer van de kinderen naar school. Alle geleden materiële schade wordt volgens de woningcorporatie vanzelfsprekend vergoed. De getroffen woningen zijn de eerstkomende weken in ieder geval niet geschikt voor bewoning.

Bekijk hieronder beelden van de brand.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Sunbeam zoekt:

Accountmanager Solar

Fulltime (40 uur) - Kwikstaartlaan 18 3704 GS Zeist
Zonnegilde B.V. zoekt:

Elektromonteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!