Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen maakt nieuwe hoogte van subsidie voor zonneboilers bekend
© Sidenso

Vlaanderen maakt nieuwe hoogte van subsidie voor zonneboilers bekend

De Vlaamse overheid heeft de hoogte van subsidies voor energiebesparingen in 2020 bekendgemaakt. Onder meer zonneboilers voor woongebouwen krijgen ook komend kalenderjaar subsidie.

Alle aanvragen dienen te gebeuren via netbeheerder Fluvius. Naast voor zonneboilers, zijn er premies voor onder meer dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, warmtepompen en warmtepompboilers.

Totaalrenovatiebonus
Voor wie minstens 3 investeringen uit een pakket van 7 – dak-, muur-, vloerisolatie, hoogrendementsglas, warmtepomp, zonneboiler en ventilatiesysteem – uitvoert binnen een periode van 5 jaar, kan nog steeds genieten van een totaalrenovatiebonus die oploopt van 1.250 tot 4.750 euro in woningen; of de helft hiervan in appartementen.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 2019 zijn een daling van de premie voor beglazing van 10 naar 8 euro per vierkante meter en daling van de premie voor een warmtepompboiler van 400 naar 300 euro per vierkante meter.

Een subsidie voor een zonneboiler is niet te combineren met een subsidie voor een warmtepompboiler. Verder moet de zonneboiler geplaatst worden door een aannemer. De premie per wooneenheid is 550 euro per vierkante meter; tot maximaal 40 procent van het aankoopbedrag en 2.750 euro per wooneenheid.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Omdat we snel groeien, zijn we hard op zoek naar installateurs. Heb je ervaring als bijvoorbeeld installateur, loodgieter of dakdekker? En ben je op zoek naar een uitdagende functie waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen? Aarzel dan niet en...
Fulltime (40 uur) - Weesp
Rooftop Energy zoekt:

Asset Manager

Rooftop Energy  speelt een leidende rol in de energietransitie door zakelijke klanten zonder investering duurzame stroom op te laten wekken met zonnepanelen op hun dak. Als ambitieuze en snelgroeiende jonge organisatie (sinds 2011) zijn wij...
Fulltime (40 uur) - Mauritsweg 35, 3012 JT Rotterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!