Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (24) | Ziekenhuis, residentie en sporthal voorzien van zonnepanelen
© B & H Projecten

Project in beeld (24) | Ziekenhuis, residentie en sporthal voorzien van zonnepanelen

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine (twee)wekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen.

B & H Projecten heeft ruim 2.000 vierkante meter asbestdak vervangen bij Gebr. A.S. en K. van Klaveren in Rijnsburg. Daarbij zijn nieuwe, geïsoleerde geplaatst en momenteel is de montage van de zonnepanelen in volle gang door Royal Brinkman. 848 zonnepanelen gaan bij de locatie voor de complete stroomvoorziening zorgen. Het project is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Zuid-Holland. 

In opdracht van de gemeente Almere heeft Bouwgroep Dijkstra Draisma de oudste sporthal van Almere gesloopt en een splinternieuw sportcomplex met een oppervlakte van circa 3.400 vierkante meter gerealiseerd. Het sportcomplex is door AGS Architecten met het oog op duurzaamheid ontworpen. Zo zijn er materialen uit de oude sporthal hergebruikt in het ontwerp en wordt er gebruikgemaakt van energiezuinige technieken. Mede dankzij 600 zonnepanelen die op het dak geplaatst zijn, is het sportcomplex geheel energieneutraal.

EnergyVision heeft in opdracht van Sibelga-residentie Les Églantines van 891 zonnepanelen voorzien. Het pv-systeem werd gerealiseerd in het kader van het SolarClick-programma, een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om tegen eind 2020 150 overheidsgebouwen uit te rusten met zonnestroominstallaties om zo de CO2-uitstoot in Brussel met 4.500 ton per jaar te verminderen. De residentie Les Églantines in Neder-over-Heembeek heeft nu een installatie van 237,51 kilowattpiek en bevat 3 Sunny Tripower 20000TL- en 4 Sunny Tripower 25000TL-omvormers van SMA.

Er komen 1.500 zonnepanelen op het dak van Spijkenisse Medisch Centrum (SMC) te liggen. De panelen moeten per jaar 400.000 kilowattuur opbrengen. Daarmee leveren ze een groot deel van de energiebehoefte van SMC. Het plaatsen van de zonnepanelen is onderdeel van een grote verbouwing binnen het SMC. Een klus waarbij onder meer de afdelingen Oncologie, Urologie en de Kliniek worden aangepakt. Bij de verbouwing staan klimaatbeheersing en duurzaamheid centraal en wordt een groot deel van de materialen hergebruikt. Dankzij de zonnepanelen wordt straks zo’n 96 procent van het totale stroomverbruik van SMC opgewekt met zonne-energie.

Coöperatie Marin op Zon II heeft aan Atama Solar Energy opdracht verstrekt voor de realisatie van het derde collectieve zonne-energiesysteem bij het Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN). Het wordt geplaatst op het grote dak van het Offshore Basin. MARIN stelt het dak van deze maritieme testfaciliteit gratis ter beschikking en 65 inwoners en medewerkers van MARIN, verenigd in Coöperatie Marin op Zon II, investeren in de zonnepanelen. Het nieuwe, derde zonnestroomsysteem van 968 zonnepanelen heeft een totaalvermogen van 270 kilowattpiek en gaat naar schatting ruim 240.000 kilowattuur zonnestroom per jaar opbrengen. In totaal liggen er daarmee ruim 4.000 zonnepanelen op de daken bij MARIN met een vermogen van 1,3 megawattpiek en een jaarlijkse productie van 1,2 miljoen kilowattuur zonnestroom.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Procesmanager Sales

Zelfstroom zoekt een Procesmanager Sales
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Huurdezon zoekt:

Medewerker Sales

Huurdezon zoekt een Medewerker Sales
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!