Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Innovatieproject HIPERION krijgt 10,6 miljoen euro van Europese Unie

Innovatieproject HIPERION krijgt 10,6 miljoen euro van Europese Unie

De Europese Unie heeft het innovatieproject HIPERION 10,6 miljoen euro toegekend. Met het geld gaat de Zwitserse start-up Insolight een pilot-assemblagelijn voor een nieuw type zonnepanelen opzetten.

Het project is geïnitieerd door een 16-koppig consortium van onderzoeksorganisaties en bedrijven en wordt gecoördineerd door het Zwitserse onderzoeksinstituut CSEM. Het project moet het concurrentievermogen van de Europese solar industrie in het bovenste marktsegment versterken.

De zonneceltechnologie van Insolight behaalt een rendement van 29 procent. Het systeem van het bedrijf gebruikt een optisch micro-trackingproces dat zonlicht concentreert op multi-junction zonnecellen die weer boven op een conventionele silicium achterzijde zijn gemonteerd. Het primaire doel van HIPERION is om de productie van de technologie van Insolight op te schalen door fabrikanten van zonnepanelen te tonen hoe ze hun bestaande productielijnen kunnen aanpassen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Straightforward B.V. zoekt:

Trainee/Projectondersteuner

Straightforward B.V. zoekt een Trainee/Projectondersteuner
minimaal 32 uur • Schinnen
Sunvest zoekt:

Accountmanager zonneparken

Sunvest zoekt een accountmanager zonneparken
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!