Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woonbedrijf voorziet in 2019 nog 700 huurwoningen van zonnepanelen
© Woonbedrijf

Woonbedrijf voorziet in 2019 nog 700 huurwoningen van zonnepanelen

Woningcorporatie Woonbedrijf gaat nog dit jaar 700 huurwoningen in Eindhoven van zonnepanelen voorzien. De zonnepanelen gaan in verschillende woonwijken aangeboden worden.

Aan het begin van dit kalenderjaar heeft Woonbedrijf al bij zo’n 380 woningen zonnepanelen aangebracht in de buurten Naastenbest in Best en d’Ekker in Veldhoven. In deze wijken heeft nu circa 60 procent van de woningen zonnepanelen. Vanwege dit succes heeft Woonbedrijf besloten om dit jaar extra middelen beschikbaar te stellen om meer woningen te kunnen voorzien van zonnepanelen.

Aanbod per wijk
De zonnepanelen biedt men per buurt aan. Bewoners van de Eindhovense woningen in Geestenberg hebben onlangs een brief ontvangen met het aanbod. Binnenkort ontvangen bewoners in de Veluwelaan, Vlinderbuurt en enkele straten in Blaarthem/Genderdal een aanbod. De Achtse Barrier en andere straten in de Woenselse Heide volgen later dit jaar.

Inmiddels hebben 1.002 bewoners van bestaande woningen van Woonbedrijf in Eindhoven gekozen voor zonnepanelen. Daar zijn ongeveer 9.500 zonnepanelen aangebracht. In de regio zijn 5.429 zonnepanelen op 573 woningen aangebracht. Gemiddeld gaat het om 9,5 zonnepanelen per woning (red. cijfers per 1 augustus, cijfers zijn zonder zonnepanelen op nieuwbouwwoningen of waar ze in verband met een pilot zijn aangebracht).

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

BeLux Service Engineer VIP

SolarEdge zoekt in België een BeLux Service Engineer VIP
Fulltime • Antwerpen (België)
AliusEnergy zoekt:

Service coördinator

AliusEnergy zoekt een service coördinator.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!