Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (23) | Vlaamse gemeenten pakken door en grondstoffenfabrikant bier aan de zonnepanelen
© Gemeente Geel

Project in beeld (23) | Vlaamse gemeenten pakken door en grondstoffenfabrikant bier aan de zonnepanelen

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine (twee)wekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen.

Geel heeft 1.123 zonnepanelen op een aantal stedelijke gebouwen. De Vlaamse gemeente heeft de zonnepanelen onder meer laten aanbrengen op het stadhuis, het sociaal huis, de bibliotheek, de Bogaard, basisschool De Burgstraat en de kunstacademie in de Kollegestraat. Het Vlaamse Energiebedrijf reikte Geel de helpende hand en realiseerde een totaalaanpak in de vorm van een energieprestatiecontract met Cofely Services. In het contract zijn 10 stedelijke gebouwen opgenomen. In die gebouwen zal er 45 procent op elektriciteitsverbruik en 18 procent op aardgasverbruik bespaard worden. De zonnepanelen hebben een vermogen van 316 kilowattpiek.

Volta Solar heeft 914 zonnepanelen geplaatst bij Fruitbedrijf Wouters in Reijmerstok. Dit bedrijf houdt zich bezig met de teelt van hop voor Gulpener bier. De installatie is 2.000 vierkante meter groot, kent een vermogen van bijna 300 wattpiek en wekt 252.000 kilowattuur zonnestroom per jaar op. Afgelopen weekend kregen de zonnepanelen extra aandacht tijdens het jaarlijkse hopfeest. Tijdens dit feest helpen 200 vrijwilligers met het plukken van de hop voor de brouwerij.

VolleZon heeft de installatie van 1.372 zonnepanelen bij tennisvereniging Bastion Bastelaar afgerond. Voor het project werd eerder dit jaar met succes 60.000 euro opgehaald via het crowdfundingsplatform ZonnepanelenDelen. In totaal hebben 106 ZonneDelers geïnvesteerd in het pv-systeem.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
OpdeZon zoekt:

Monteurs zonnepanelen

OpdeZon zoekt Hoofdmonteurs zonnepanelen, Monteurs zonnepanelen én Leerling-monteurs zonnepanelen
Fulltime • Utrecht
Green Energy Company zoekt:

Adviseur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt een Adviseur zonnepanelen
Fulltime • Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!