Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TKI Urban Energy: rijtjeswoningen voor 35.000 euro van het aardgas af

TKI Urban Energy: rijtjeswoningen voor 35.000 euro van het aardgas af

Voor 35.000 euro zijn bijna alle standaardwoningen in Nederland van het aardgas af te krijgen. Dat betoogt Michiel Kirch, directeur van TKI Urban Energy, onderdeel van de Topsector Energie.

De TKI Urban Energy inventariseerde een aantal aanpakken die maatregelen combineren zodat een kostenefficiënte totaalaanpak mogelijk is. De aanbieders van deze concepten werden in het kader van het programma Uptempo! voorgesteld aan een aantal woningcorporaties die nieuwe oplossingen zochten. De prijzen zijn genoemd in situaties waarin ‘mandjes’ van enkele honderden huizen gerenoveerd kunnen worden.

Warmtewingevel
Een voorbeeld is de warmtewingevel van TNO in een consortium met onder meer AkzoNobel. De warmte die op de gevel valt, wordt benut als bron voor een warmtepomp. Het dak blijft op die manier beschikbaar voor de opwek van stroom met zonnepanelen. Andere concepten halen zowel stroom als warmte van het dak, met panelen die beide kunnen. Opslag van warmte is weer een andere invalshoek. Ook het alleen isoleren van de benedenverdieping, zodat niet het hele huis hoeft te worden ingepakt, is een mogelijkheid die uitgetest is en op grotere schaal beschikbaar komt.

4YEF (For Your Energy Freedom) is een consortium dat het hele dak, voor en achter, vol legt met aaneengesloten zonnepanelen met het concept Plusleven. De propositie is bestand tegen het afschaffen van de salderingsregeling en trekt geen zware wissel op het netwerk, omdat opslag van stroom onderdeel uitmaakt van het pakket.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
TechCaps (Xaam) zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Bladel, Steenslag 1, 5531 MC
Navetto zoekt:

Accountmanager Noord-West en Accountmanager Zuid-West Nederland

Fulltime (40 uur) - Arij Koplaan 3, 3132 AA, Vlaardingen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!