Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vroegmarkt Mabru in Brussel plaatst 7.000 extra zonnepanelen
© ENGIE

Vroegmarkt Mabru in Brussel plaatst 7.000 extra zonnepanelen

Vroegmarkt Mabru in Brussel gaat het aantal zonnepanelen op haar daken uitbreiden van 16.000 naar 23.000 stuks. De 7.000 nieuwe zonnepanelen komen grotendeels op de opslagcellen langs de spoorwegen.

Dat meldt zakenkrant L’Echo. Afgelopen voorjaar verdubbelde Mabru al de omvang van haar zonnepaneleninstallatie (red. zie foto). De 7.000 nieuwe zonnepanelen moeten nog dit jaar geplaatst worden omdat de organisatie verwacht dat de waarde van groenestroomcertificaten verder zal afnemen.

Momenteel is het vermogen van het pv-systeem van Mabru 4,6 megawatt, de grootste zonnepaneleninstallatie van het gewest Brussel. De zonnepanelen die afgelopen februari geplaatst zijn, liggen op de daken van 9 carports voor vrachtwagens op de parking van de vroegmarkt. Een installatie van die grootte op een parking was destijds een primeur in België. ENGIE verzorgde de installatie en financiering en zal vermoedelijk ook de nieuwe zonnepanelen gaan plaatsen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Service coördinator

AliusEnergy zoekt een service coördinator.
Fulltime • Eersel
Slim Opgewekt zoekt:

Elektromonteur

Slim Opgewekt zoekt een fulltime elektromonteur.
Fulltime • Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!