Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Laatste licht op groen voor zonnepark Geesteren
© IX Zon

Laatste licht op groen voor zonnepark Geesteren

IX Zon heeft het laatste licht op groen gekregen voor een zonnepark in Geesteren. Het 41.000 zonnepanelen tellende zonnepark heeft SDE+-subsidie toegekend gekregen.

In maart dit jaar is door de gemeente Berkelland de onherroepelijke omgevingsvergunning voor het park afgegeven. In de periode dat de plannen ter inzage hebben gelegen, is er slechts 1 zienswijze ingediend, maar geen beroep.

9,7 hectare
Nu ook de subsidie uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) is toegekend, wordt het eerste zonnepark van IX Zon definitief werkelijkheid.

Het zonnepark in de gemeente Berkelland wordt 9,7 hectare groot en zal bestaan uit 41.000 zonnepanelen. Daarmee kunnen na de geplande bouw in 2020 zo’n 3.100 huishoudens van stroom worden voorzien. Jaarlijks wordt er door de opwek van zonne-energie met dit park 5.700 ton CO2 vermeden.

Participeren
Volgens IX Zon is het nu een kwestie van het afronden van alle detail-engineering, het kopen en/of aanbesteden van de onderdelen en het aantrekken van de financiering. Ook wordt de netaansluiting direct gecontracteerd, zodat eind 2020 met de bouw begonnen kan worden. Voor de werkzaamheden rondom de bouw van het zonnepark gaat IX Zon op zoek naar lokale partijen.

Een andere volgende stap in het project is het aanbieden van een financieel product waarmee de omgeving kan meedoen met het zonnepark. De verwachting is om in het najaar de omgeving van Geesteren nader te kunnen informeren over hoe zij ook financieel kunnen profiteren van de komst van het zonnepark.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Initiatiefnemer

Slim Opgewekt zoekt een Initiatiefnemer.
Fulltime • Arnhem
E2-Energie zoekt:

Elektromonteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!