Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LTO Noord en Liander starten gebiedsgerichte aanpak voor zonnepanelen op agrarische daken
© Ahavelaar | Dreamstime.com

LTO Noord en Liander starten gebiedsgerichte aanpak voor zonnepanelen op agrarische daken

LTO Noord heeft de handen ineengeslagen met netbeheerder Liander om een gebiedsgerichte aanpak te ontwikkelen, inclusief strategische netverzwaring, voor het realiseren van zonnepanelen op agrarische daken.

Door de ambities van de verschillende boeren te inventariseren, weet Liander waar het elektriciteitsnet verzwaard moet worden.

Haalbaarheidsscan
In de gemeente Kaag en Braassem krijgen agrariërs een scan aangeboden om de haalbaarheid voor het plaatsen van zonnepanelen op eigen daken te onderzoeken. Op basis van de scans kan de netbeheerder de geplande netverzwaring gerichter aanpakken.

Deze gebiedsgerichte aanpak is onder de naam ‘Zon op het dak’ door LTO Noord met de gemeente Kaag en Braassem, Liander, Rabobank en provincie Zuid-Holland ontwikkeld. Inmiddels zijn 2 informatiebijeenkomsten voor agrarische ondernemers gehouden.

‘Als alle agrariërs in deze gemeente een energiescan op hun bedrijf laten doen, hebben we beter inzicht in de ontwikkelingen en kunnen we tijdiger investeringen doen in het elektriciteitsnetwerk. Liander kan vervolgens de locatie van de middenspanningsstations optimaliseren en transformators verplaatsen of toevoegen waardoor ondernemers hun opgewekte zonnestroom kunnen aansluiten op het stroomnet. Het verzwaren en/of uitbreiden van het net kost tijd en geld. We kunnen in enkele jaren het net verzwaren, maar voor vergaande uitbreidingen is nog meer tijd nodig’, aldus Peter Graafland van Liander.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Elektricien (20 x)

Zelfstroom zoekt een Elektricien (20 x)
Fulltime • Zaandam | Lelystad | Groningen | Dordrecht
NovaVolt zoekt:

Zonnepanelen adviseur

NovaVolt zoekt 2 zonnepanelen adviseurs.
Fulltime • Midden-Nederland en Alphen aan de Rijn
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!