Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Minicamping Oba’s Hofje in Oostkapelle stapt over op zonnewarmte
© TechniQ Energy

Minicamping Oba’s Hofje in Oostkapelle stapt over op zonnewarmte

Eigenaar Johan van den Broeke van Minicamping Oba’s Hofje in Oostkapelle zocht naar een oplossing om op duurzame en milieuvriendelijke manier te verwarmen. De oplossing is zonnewarmte.

TechniQ Energy heeft een zonnewarmtesysteem geleverd om zowel het tapwater als verwarmingswater te verwarmen. Een camping heeft volgens het bedrijf het ideale gebruikersprofiel voor toepassing van een zonneboiler, aangezien de bezettingsgraad vrijwel precies overeenkomt met de opbrengstcurve van een zonnewarmte-systeem.

Vacuümbuiscollectoren
Er is gekozen voor een systeem met een hygiëne-buffervat van 1.000 liter met rvs-tapwaterwisselaar. Dit in combinatie met 4 vacuümbuiscollectoren met 30 buizen. Dit zorgde ervoor dat er al in maart 1.000 liter water klaarstond op 70 graden Celsius. Als naverwarmer is een nieuwe combiketel geplaatst, die een tweede vat van 200 liter tapwater op temperatuur houdt. Het zonnewarmtesysteem zorgt ervoor dat het tapwater voorverwarmd in dat vat terechtkomt. Daarnaast biedt het systeem ook ondersteuning voor verwarming.

Onderstaande grafiek laat de opbrengst van het systeem zien.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Huurdezon zoekt:

Medewerker Sales

Huurdezon zoekt een Medewerker Sales
Fulltime • Amsterdam
E2-Energie zoekt:

Elektromonteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!