Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarus levert zonnecollectoren voor Hilton Cape Town City Centre in Kaapstad
© Solarus

Solarus levert zonnecollectoren voor Hilton Cape Town City Centre in Kaapstad

Solarus heeft zijn hybride zonnecollectoren geleverd voor een zonne-energiesysteem op het dak van het Hilton Cape Town City Centre in Kaapstad. Het systeem zorgt voor 200.000 kilogram CO2-besparing.

De Nederlandse zonnecollectoren voorzien het hotel van warm water en elektriciteit voor de 137 hotelkamers. Na Radisson en Marriott is Hilton de derde grote hotelketen die Solarus’ product kiest voor de verduurzaming van hun hotel in Kaapstad.

Hotels
‘Als het gaat om verduurzaming, willen we graag dé partner zijn voor hotels’, stelt René Laks, managing director van Solarus in Zuid-Afrika. ‘En we zien dat hotels, die vaak een beperkt dakoppervlak hebben, ons product omarmen omdat het dankzij onze technologie en design een van de hoogst gemeten opbrengsten heeft.’

Er is berekend dat het systeem met 66 PowerCollectors op het Hilton Cape Town City Centre 23.590 kilowattuur aan elektriciteit en 85.997 kilowattuur aan warm water met een temperatuur van 60 graden Celsius zal produceren. Na 20 jaar zal het systeem het hotel ongeveer 6,5 keer meer hebben opgeleverd dan dat het systeem gekost heeft. Een deel van de kostenbesparing komt voort uit het feit dat Solarus de energie die tijdens piekuren geproduceerd wordt, kan opslaan zodat deze gebruikt kan worden in de ochtend en avond, wanneer de vraag naar warm water het grootst is.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
SMA Benelux zoekt:

Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)

SMA Benelux zoekt een Service Line medewerker – 2e lijn support (interim)
Fulltime • Mechelen
Zonneplan zoekt:

1ᵉ Elektromonteur

Zonneplan zoekt een 1ᵉ Elektromonteur
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!