Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SOLARWATT gaat terugverdientijd zonnepanelen garanderen met verzekering
foto: SOLARWATT

SOLARWATT gaat terugverdientijd zonnepanelen garanderen met verzekering

Zonnepaneelfabrikant SOLARWATT gaat de terugverdientijd van zonnepanelen garanderen met een verzekering die volledige dekking geeft voor een periode van 10 jaar.

Met de verzekering zijn onder andere diefstal, vandalisme en extreme weersomstandigheden gedekt, zodat het rendement van de investering niet in gevaar wordt gebracht. SOLARWATT stelt de eerste speler in de markt te zijn met de zogenaamde Volledige Dekking-verzekering. SOLARWATT biedt de 10-jarige verzekering gratis aan voor een periode van 5 jaar.

Externe factoren
De meestvoorkomende externe factoren waardoor mensen nieuwe zonnepanelen moeten aanschaffen en te maken krijgen met (her)installatiekosten zijn volgens SOLARWATT:

  1. Extreme weersomstandigheden: zoals een storm waardoor een boom op het (schuine) dak de zonnepanelen beschadigt, maar ook blikseminslag en hagel vormen een risico.
  2. Diefstal: vooral op daken die eenvoudig te bereiken zijn, vormt dit een risico. Bij woningen komt diefstal volgens de fabrikant relatief minder voor dan bij zonneparken.
  3. Vandalisme: dit kan bedoeld of per ongeluk zijn, aldus SOLARWATT; een voetbal die op het dak terechtkomt of juist een opzettelijke poging om de zonnepanelen te beschadigen met harde/scherpe voorwerpen.

In de Volledige Dekking-verzekering zijn deze 3 risico’s gedekt, maar ook in het geval van tegenvallende prestaties en gemiste opbrengsten kan de eigenaar aanspraak maken op de polis. 

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Technical Service Engineer – Tier 2

SolarEdge zoekt een Technical Service Engineer – Tier 2
Fulltime • Vianen
Esdec zoekt:

Technical Product Trainer

Esdec zoekt een Technical Product Trainer (fulltime)
Fulltime • Deventer
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!