Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Definitief groen licht voor zonnepark Revelhorst

Definitief groen licht voor zonnepark Revelhorst

Zutphen heeft definitief groen licht gegeven voor zonnepark Revelhorst. Burgers hebben geen gebruikgemaakt van de mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen het bestemmingsplan bij de Raad van State.

Nu er geen bezwaar is aangetekend, betekent dit dat de realisatiefase van start kan gaan. Met de realisatie van het zonnepark wordt het mogelijk voor inwoners van Zutphen om lokale energie in te kopen die duurzaam is opgewekt. Via Zutphen Energie, de lokale energiecoöperatie, profiteren inwoners mee van de 6 miljoen kilowattuur zonnestroom die het zonnepark jaarlijks gaat opbrengen.

8 hectare
Naar verwachting start de aanleg van het park nog dit jaar en is het zonnepark in 2020 operationeel. Het zonnepark is 8 megawattpiek groot en wordt gerealiseerd door Sunvest. De projectlocatie is in totaal circa ruim 8 hectare groot waardoor er voldoende stroom geleverd kan worden voor circa 3.000 woningen. Dat is bijna 15 procent van alle huishoudens in de gemeente.

Voor het zonnepark is een landschappelijk ontwerp gemaakt door bureau Haver&Droeze. Rondom het zonnepark komt een ruiterpad met een haag en aan de oostzijde een boomwal. De onderhoudspaden binnen het zonnepark worden bloem- en kruidenrijk en er worden maatregelen getroffen om flora en fauna (met name de kerkuil) te bevorderen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zon & Zo zoekt:

Commercieel adviseur MKB

Zon & Zo zoekt een commercieel adviseur MKB
Fulltime • Nederland
Goldbeck Solar Nederland zoekt:

Service Monteur(s)

Goldbeck Solar Nederland zoekt service monteur(s)
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!