Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Samenwerking Greenchoice en Delen Duurzame Energie: zonnepanelen voor sociale huurders

Samenwerking Greenchoice en Delen Duurzame Energie: zonnepanelen voor sociale huurders

Greenchoice en Delen Duurzame Energie (D2E) starten een samenwerkingsverband. Voor woningcorporaties gaan 2 bedrijven collectieve zonnestroomprojecten realiseren.

De 2 bedrijven gaan deze realiseren op geschikte daken van woningcorporaties waarmee sociale huurders direct financieel voordeel kunnen halen. De huurders kunnen meedoen zónder de verplichting om vooraf geld in te leggen.

Postcoderoos
Voor iedere woningcorporatie die zonnepanelen wil, richt D2E een lokale energiecoöperatie op en financiert de zonnestroominstallatie. De energiecoöperatie start vervolgens een postcoderoosproject.

Normaal gesproken investeert een deelnemer in een postcoderoosproject vooraf in een aantal zonnepanelen. Hij krijgt daar een belastingvoordeel op zijn energierekening voor terug. Nu kunnen sociale huurders echter meedoen aan het project en belastingvoordeel ontvangen zónder zelf geld in te leggen. In plaats daarvan betalen zij via hun maandelijkse energierekening contributie aan de energiecoöperatie, die daar onder andere de rente en aflossing van de zonnepanelen van betaalt. Het voordeel is dat het maandelijkse bedrag van de energierekening direct lager is dan het huidige maandelijkse bedrag.

200.000 zonnepanelen
De samenwerking tussen Greenchoice en D2E is direct gestart. Nog dit jaar willen de organisaties tussen de 300 en 500 deelnemers aansluiten bij verschillende projecten. Er zijn al toezeggingen van 6 woningcorporaties en 1 gemeente. Samen is daar ruimte voor ongeveer 200.000 zonnepanelen, die genoeg stroom opleveren voor ongeveer 20.000 sociale huurders.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Support Engineer

Wocozon zoekt een Support Engineer
Fulltime • De Meern | Utrecht
SolarEdge zoekt:

Service- en onderhoudstechnicus buitendienst

SolarEdge zoekt een Service- en onderhoudstechnicus buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!