Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Laatste van 98.560 zonnepanelen Zonnepark Zuyderzon geplaatst
foto: HVC

Laatste van 98.560 zonnepanelen Zonnepark Zuyderzon geplaatst

Het laatste exemplaar van de 98.560 zonnepanelen van Zonnepark Zuyderzon is geplaatst. Het zonnepark van ruim 34 megawattpiek is gestart met het opwekken van zonnestroom voor 10.000 huishoudens.

In 16 weken tijd zijn 10.560 palen, 880 zonnetafels en de 98.560 zonnepanelen geplaatst. In sneltreinvaart is het zonnepark aangelegd. Half maart is de eerste paal geslagen en 4 juli werd de eerste stroom geleverd.

Lokale partijen
‘Het is prachtig om te zien hoe snel dit zonnepark aangelegd is en dat er  veel lokale partijen bij betrokken zijn. Zoals de transformatoren en het drainagesysteem die in Almere zijn ingekocht. Alle partijen die bij de open dag waren betrokken, kwamen uit de omgeving. Energiecoöperatie De Groene Reus verzorgt de participatie. Zo kunnen inwoners en bedrijven uit Almere en Flevoland ook echt meedoen’, aldus Arjan ten Elshof, directeur Duurzame Energie HVC.

Het energie- en grondstoffenbedrijf HVC helpt aandeelhoudende gemeenten om lokaal te verduurzamen via onder andere zonne- en windenergie, lokale warmte en geothermie. Met zonnepark Zuyderzon zet de gemeente Almere samen met HVC en Sunwatt een volgende stap richting een energieneutrale stad.

Energiecoöperatie
De Groene Reus, duurzame-energiecoöperatie in Flevoland, verzorgt namens Zuyderzon de financiële participatie. Inwoners kunnen nog participeren in het zonnepark, te weten vanaf 50 euro met een rente tot 7 procent. Het ingelegde bedrag wordt in 7 jaar inclusief rente terugbetaald. De inschrijving is nog open tot 15 september.

Nu in Solar Magazine

September 2019

Coolback wil de wereld veroveren met rendementsverhogende achterwand zonnepanelen Nieuwe BENG-eisen per 1 juli 2020 van kracht: ‘De tijd van schaampaneeltjes is definitief voorbij’ SDE++ biedt kansen voor zonnewarmte: subsidie...
Vacatures
Solar Monkey zoekt:

Sales Account Manager (junior/medior)

Hallo brutale aap! Ben jij die klantgerichte hartendief die houdt van een commerciële uitdaging?  Weet jij met jouw positieve instelling zelfs de meest lastige klant enthousiast te maken? En word jij blij van het opbouwen van een langdurige...
Fulltime (40 uur) - 2595 AN
Solarcentury Benelux zoekt:

Junior Planoloog Zonneprojecten

Solarcentury zoekt een junior planoloog voor grootschalige zonneparken. Heb jij de ambitie om deze projecten van idee tot start realisatie te ontwikkelen? Over Solarcentury ​ Solarcentury (www.solarcentury.com) ontwikkelt, bouwt en exploiteert...
Fulltime (40 uur) - Binnen parallelweg 10, 5701 PH, Helmond
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!