Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zon op dijken: STOWA presenteert Zonnewijzer die potentie zonnepanelen toont
foto: STOWA

Zon op dijken: STOWA presenteert Zonnewijzer die potentie zonnepanelen toont

De Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (Stowa) heeft een Zonnewijzer voor dijken gepresenteerd. Met behulp van het instrument kunnen dijkeigenaren bepalen of deze geschikt zijn voor zonnepanelen.

Niet elke dijk is logischerwijs geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Dijken zijn er voor de veiligheid bij hoogwater. Zonnepanelen mogen waterkeringen dus nooit verzwakken. Maar met een juiste opstelling kunnen zonnepanelen volgens STOWA een dijk ook versterken. Uitgangspunten van de kansrijke dijken zijn dat zonnedijken robuust en veilig, goed te beheren, afgeschermd en goed aangesloten op het elektriciteitsnetwerk zijn.

Input Regionale Energie Strategieën
Zo is in het onderzoek ‘Zon op dijken’ berekend dat de 3 meest kansrijke dijktypen samen circa 700.000 huishoudens van elektriciteit kunnen voorzien, oftewel ruimte bieden aan 2,9 gigawattpiek aan zonnepanelen.

De uitkomst van het onderzoek geeft concrete input voor de Regionale Energie Strategieën (RES’en) en de regionale vertalingen van het Klimaatakkoord naar concrete maatregelen. Met deze Zonnewijzer kunnen de opstellers van de RES’en bepalen hoe kansrijk de aanwezige dijken in hun regio zijn.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
AliusEnergy zoekt:

Service support engineer

AliusEnergy zoekt een service support engineer.
Fulltime • Eersel
Zelfstroom zoekt:

Procesmanager Sales

Zelfstroom zoekt een Procesmanager Sales
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!