Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bouwbedrijf Lont neemt zonneweide met 3.800 zonnepanelen in gebruik
foto: Bouwbedrijf Lont

Bouwbedrijf Lont neemt zonneweide met 3.800 zonnepanelen in gebruik

Bouwbedrijf Lont in Sint Annaparochie heeft het eigen grondgebonden zonnepark officieel in gebruik genomen. De zonneweide, die 1 hectare en 3.800 panelen beslaat, is goed voor 1,1 megawattpiek aan vermogen.

Het zonnepark is gesitueerd op bedrijventerrein De Wisse in Sint Annaparochie. Mannen van Staal leverde de onderconstructie en Duurzame Energietechniek Nederland was als adviesbureau betrokken bij het project. ​De montage van de zonnepanelen vond plaats door Montage Service Friesland en de overige installatiewerkzaamheden werden uitgevoerd door Mensonides Installatie.

De zonnepanelen zijn afkomstig van LONGi Solar en hebben een vermogen van 315 wattpiek per stuk. De zonnepanelen die aangesloten zijn op 14 omvormers van Huawei moeten jaarlijks ruim 1 miljoen kilowattuur zonnestroom gaan produceren.

Met het inpluggen van een levensgrote stekker zorgden Rixt en Marrit, de jonge generatie, ervoor dat het zonnepark officieel in gebruik werd genomen. Zij stonden hiermee symbool voor het belang van ‘goed rentmeesterschap met het oog op de toekomst van onze aarde’.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Werkvoorbereider / Planner

Zonneplan zoekt een Werkvoorbereider / Planner
Fulltime • Zwolle
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Servicemonteur

Zon & Zo zoekt een Teamlid Servicemonteur
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!