Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
AFM legt zonne-energiebelegger Peter Verdonck van PV-Finance last onder dwangsom op

AFM legt zonne-energiebelegger Peter Verdonck van PV-Finance last onder dwangsom op

De Autoriteit Financiële Markten meldt dat het Peter Verdonck, directeur en eigenaar van PV-Finance, op 8 mei 2019 een last onder dwangsom heeft opgelegd. De ondernemer weigert aan informatieverzoeken te voldoen.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwde beleggers afgelopen maart al voor aanbiedingen van PV-Finance B.V., handelend onder de naam Vetonagroup Enterprises. PV-Finance biedt zogenaamde ‘pakketten’ met obligaties aan – waaronder investeringen in zonnepanelen, vastgoed, landbouwgronden en een goudmijn – waarbij aan beleggers wordt voorgespiegeld dat zij met het opgehaalde geld gaan investeren op Madagaskar.

Geldsom 
De AFM vermoedde destijds al dat er onjuiste informatie wordt verstrekt en essentiële informatie wordt weggelaten. Ook constateerde de AFM dat minder dan 7 procent van het opgehaalde geld werd besteed aan investeringen op Madagaskar en dat het overgrote deel van het opgehaalde bedrag is gebruikt voor andere doelen. Zo werd circa 308.000 euro overgemaakt aan rechtspersonen in Polen, Litouwen en het Verenigd Koninkrijk zonder dat hiervoor enige logische verklaring was.

Met een last onder dwangsom wordt een onderneming of een persoon opgedragen (gelast) een gedraging te doen of te laten. Als binnen de gestelde termijn niet aan de opdracht is voldaan, dan moet er een geldsom worden betaald aan de AFM. In dit geval probeert de AFM informatie van Peter Verdonck te krijgen die nodig is om onderzoek naar een mogelijke overtreding uit te voeren. De informatie is niet binnen de gestelde termijn geleverd. Daarom moet Peter Verdonck sinds 1 juni 2019 een dwangsom van 50.000 euro betalen. De AFM heeft de informatie nog steeds niet ontvangen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Volta Solar zoekt:

Teamleider Uitvoering

Volta Solar zoekt een Teamleider Uitvoering
Fulltime • Heerlen
Zonnegilde zoekt:

Technisch Projectmanager PV-installaties

Zonnegilde zoekt een technisch Projectmanager PV-installaties
Fulltime • Kampen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!