Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Protec failliet: bedrijf verving astbestdaken door zonnepanelen
foto: Protec Solutions

Protec failliet: bedrijf verving astbestdaken door zonnepanelen

Het Friese bedrijf Protec Beheer – dat asbestdaken door zonnepanelen vervangt – is door de rechtbank in Noord-Nederland failliet verklaard. Wybe Mollema van Trip Advocaten & Notarissen is als curator aangesteld.

Protec Solutions – de merknaam waaronder Protec Beheer opereerde – heeft de SC-530 certificering. Dit is de in Nederland benodigde certificering om asbest te verwijderen. Nadat het asbest is gesaneerd, biedt Protec Solutions gebouweigenaren de mogelijkheid om de dak- en gevelrenovatie door hen uit te laten voeren. Naast de optie voor asbestsanering en gevel- en dakbeplating bood Protec Solutions al geruime tijd een oplossing met zonnepanelen aan.

Protec Solutions betaalde daarbij de kosten van sanering en vervanging van een vierkante meter asbestdak. In ruil hiervoor kreeg het bedrijf het opstalrecht op een vierkante meter dak. Het dak werd vervolgens gebruikt voor de installatie en exploitatie van zonnepanelen. De opgewekte stroom verkocht het bedrijf op de energiemarkt. Na 20 jaar loopt het opstalrecht af en worden de zonnepanelen eigendom van de klant.

Er heeft zich inmiddels al een gegadigde gemeld om het bedrijf over te nemen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
PVO International zoekt:

Medewerker Backoffice

PVO International zoekt een medewerker Backoffice
Fulltime • Rosmalen
PVO International zoekt:

Magazijnmedewerker

PVO International zoekt een magazijnmedewerker
Fulltime • Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!